Marc Marquez a devenit pentru a cincea oara campion la clasa MotoGP, cu toate ca echipa lui, Honda, nu s-a ridicat mereu la nivelul sau, dupa cum a admis chiar Alberto Puig.

Team Managerul Honda spune ca proaspatul campion din MotoGP n-a primit intodeauna echipamentul pe care il merita.

Alberto Puig, team manager Honda din acest an, dupa ce l-a inlocuit pe Livio Suppo, a laudat abilitatile lui Marquez de a trece peste problemele cu motocicleta RC213V, care, in opinia acestuia, nu se ridica la nivelul talentului sau.

„Stiam deja ca e campion, cineva foarte rapid si cu abilitati uriase de a se adapta la orice circumstanta si la orice fel de motocicleta”, a spus Alberto Puig pentru Autosport.

„Din punctul meu de vedere, Marquez e foarte atent si asculta, accepta sfaturi chiar daca e campion mondial. Acest lucru e foarte rar la nivelul la care e el. Evolueaza cnstant si, multa lume nu stie, dar daca iesi campion mondial, nu inseamna ca si motocileta e buna”, a adaugat oficialul Honda.

Alberto Puig il ridica si mai mult in slavi pe Marquez, sustinand ca nu se plange niciodata, chiar daca ar avea motive.

„Cateodata trebuie sa adaugi motocicletei acel lucrur care ii lipseste, iar Marc are aceasta abilitate. Altii nu stiu cum sa faca. Nu se plange niciodata. Si au fost momente in care, serios, Honda nu s-a ridicat la nivelul unui campion ca el. Dar a trecut peste acele momente fara sa se vaite si apreciem asta”, a continuat fostul pilot.

Cum era de asteptat, Alberto Puig a vorbit si despre viitorul coechipier al lui Marc Marquez la Honda, Jorge Lorenzo.

Atitudinea lui Marc Marquez, acuzat recent de Jorge Lorenzo ca l-a scos intentionat din cursa la Aragon, nu l-a surprins insa pe Alberto Puig: „La sfarsitul zilei e un campion. Marc e un profesionist si stie cel mai bine ca echipele mari aduc piloti mari. E concentrat doar pe munca sa. Mi-a transmis sa fac ce trebuie pentru echipa, pentru ca si el la randul lui face asta”.

Cu acest nou titlu, Marc Marquez l-a egalat pe Mick Doohan in topul celor mai multe trofee castigate in MotoGP, cei doi fiind depasiti doar de Giacomo Agostini (8) si Valentino Rossi (7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.