Opel Astra si Corsa au primit noi generatii. Acestea au fost prezentate in premiera nationala in Romania si sunt disponibile pentru comenzi.

Opel Astra
Opel Astra si Corsa au ajuns in Romania! Opel-7-1024x683Mai eficient ca niciodata

Noul Opel Astra poate fi deja comandat si este disponibil cu nivelurile de echipare Edition, GS Line, Elegance, Ultimate si editia speciala „120 de ani”. Noul Astra este mai eficient ca niciodata. Emisiile de CO2 sunt reduse cu pana la 21% fata de modelul anterior. Cinci din cele sapte sisteme de propulsie oferite au emisii de CO2 sub valoarea de 100 g/km. In plus, motoarele respecta standardul Euro 6d.

Motoarele diesel si pe benzina ultramoderne cu trei cilindri ale noului Astra – benzina si diesel, cu puteri intre 77 kW/105 cp – 107 kW/145 cp (consum de carburant conform NEDC[3]: urban 6,4-4,3 l/100 km, extra-urban 4,2-3,2 l/100 km, mixt 5,0-3,6 l/100 km, 125-94 g de CO2/km; consum de carburant conform WLTP[4]: mixt 6,2-4,4 l/100 km, 147-117 g de CO2/km) – asigura nu doar o performanta dinamica, ci si un nivel optim de confort.

Opel Astra si Corsa au ajuns in Romania! Opel-5-1024x683Motoarele de baza sunt combinate deja standard cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza. Este disponibila si o noua transmisie automata continuu variabila si o transmisie automata cu 9 trepte.

Si dezvoltarea meticuloasa in tunelul aerodinamic a contribuit semnificativ la reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2. Cu o valoare de 0,26, Sports Tourer este autovehicul station wagon cu cel mai mic coeficient aerodinamic din lume. Iar varianta cu 5 usi este lider in clasa autovehiculelor hatchback. Prin urmare, noul Astra este unul dintre cele mai aerodinamice autovehicule compacte de pe piata.

Opel Astra si Corsa au ajuns in Romania! Opel-3-1024x683Complet digital

Opel Astra ofera deja un portofoliu de tehnologii si sisteme de asistenta avansate, unice in aceasta clasa. In primul rand, farurile adaptive IntelliLux LED® matrix cu functie anti-orbire. Noul Astra este disponibil optional si cu faruri LED cu consum energetic redus de 13 W.

Acesta include, de asemenea, un grad ridicat de digitalizare. Noua camera video frontala este mai mica, dar este mult mai eficienta datorita procesorului mai rapid. Acum detecteaza si pietonii. Camera pentru marsarier digitala, disponibila alaturi de Multimedia Navi Pro, are de asemenea de putere mai mare si imaginea mai clara.

Conectivitate de varf

Clientii modelului Astra beneficiaza de o conectivitate de varf datorita sistemelor Multimedia Radio, Multimedia Navi si Multimedia Navi Pro. Acestea sunt compatibile cu aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto. Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat varful de gama Opel Insignia, are un ecran color tactil de 8″.

Sistemul poate fi personalizat si controlat prin comanda vocala. Serviciile de navigatie conectata asigura o calatorie mai relaxata. Afisajul sistemului de navigatie are un aspect mai modern. Acelasi lucru este valabil si pentru panoul de instrumente: soferii noului Opel Astra sunt primii care beneficiaza de un vitezometru digital. Sistemul de urgenta eCall ofera siguranta suplimentara.

Modelul beneficiaza si de o functie practica in timpul calatoriilor: smartphone-urile compatibile pot fi incarcate acum si inductiv. In plus, este disponibil, optional, si sistemul audio Bose premium, cu sapte difuzoare, inclusiv un subwoofer Rich Bass.

Noul Opel Astra poate fi comandat acum la preturi pornind de la 15.965 euro. Modelul este oferit cu discounturi incepand de la 6%, iar pentru editiile speciale cu reduceri de pana la 4400 Euro.

Opel Corsa

Opel Astra si Corsa au ajuns in Romania! Opel-8

A sasea generatie Opel Corsa este oferit de producatorul auto german cu motorizari extrem de economice, diesel si pe benzina. Acestea dezvolta o putere intre 55 kW (75 CP) si 96 kW (130 CP).

Consumul moderat de carburant si conducerea placuta sunt caracteristice pentru toate optiunile de sisteme de propulsie (consum de carburant NEDC[1]: urban 5,5-3,7 l/100 km; extra-urban 4,2-2,9 l/100 km; mixt 4,7-3,2 l/100 km, 106-85 g de CO2/km; WLTP[2]: mixt 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g de CO2/km, toate valorile sunt preliminare). Din primavara, va ajunge in showroomuri si versiunea complet electrica a noului Opel Corsa.

Gama de transmisii include si o cutie automata cu opt trepte de viteza. O premiera in acest segment. Varianta de baza are un pret de 11.304 €.

Opel Astra si Corsa au ajuns in Romania! Opel-1Varianta cea mai usoara cantareste mai putin de 1.000 kg

Pe langa motorizarile noului Corsa, designul extrem de usor contribuie la dinamica de top. Versiunea cea mai usoara a modelului coboara sub pragul de 1.000 kg. Modelul cu 5 usi cantareste doar 980 kg. In comparatie cu modelul anterior, aceasta varianta este cu 108 kg mai usoara (reducere cu aproximativ 10%), desi noul model are o lungime similara, de 4,06 m.

Caroseria bruta este cu 40 kg mai usoara, motoarele compacte cu 3 cilindri sunt mai usoare cu aproape 15 kg fata de motoarele cu 4 cilindri din generatia anterioara. Capota din aluminiu economiseste 2,4 kg in comparatie cu capota mai mica din otel a modelului anterior. Si greutatea scaunelor a fost redusa. Structura optimizata a scaunelor reduce greutatea cu inca 10 kg.

Aer dinamic

Noul Corsa transmite un aer dinamic prin designul sau sportiv – mai ales in combinatie cu caroseria vopsita in doua nuante. Linia acoperisului este asemanatoare unui coupé, cu 48 mm mai coborata fata de versiunea anterioara, fara sa afecteze spatiul pentru cap pentru sofer si pasagerul din fata.

Soferul are o pozitie de sedere coborata cu 28 mm. Centrul de greutate coborat favorizeaza manevrabilitatea si dinamica de conducere. Reactiile sunt mai dinamice, pentru mai multa placere de a conduce.

Cel mai bine vandut autovehicul de mici dimensiuni este si un veritabil campion al aerodinamicii. La fel ca in cazul tuturor modelelor Opel noi, inginerii au optimizat caracteristicile aerodinamice ale noului Corsa. Rezultatul: un coeficient aerodinamic de 0,29 si o zona frontala redusa fata de modelul anterior, de numai 2,13 m2.

Popularizarea tehnologiei

Odata cu noul Corsa, Opel ofera tehnologii si sisteme de asistenta pe care clientii le cunosc doar de la modelele din clase superioare. Marca germana pune la dispozitie farurile adaptive IntelliLux LED® matrix, cu functie anti-orbire, in premiera pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontala de ultima generatie si adapteaza in mod continuu si automat fasciculul luminos la fiecare situatie din trafic si din mediul inconjurator.

Sistemele de asistenta moderne, cum ar fi recunoasterea indicatoarelor rutiere sau tempomatul automat, precum si sistemul de protectie la impact lateral controlat de senzori asigura o crestere semnificativa a sigurantei. Cel din urma avertizeaza daca partile laterale ale autovehiculului sunt in pericol sa intre in contact cu obstacole (de exemplu, stalpi, ziduri) in timpul manevrelor efectuate la viteze mai mici de 10 km/h.

Exista, de asemenea, sisteme precum cel de monitorizare a unghiului mort si diferite sisteme de asistenta la parcare, de la Park Pilot pana la camera video panoramica pentru marsarier, la 180 de grade. Sistemul care ofera asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie debuteaza la bordul modelului Corsa. Daca sistemul detecteaza o parasire accidentala a benzii, acesta avertizeaza soferul printr-un semnal vizual si un impuls usor pentru a corecta directia.

Soferii si pasagerii Corsa beneficiaza de Multimedia Radio, Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7″ si Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10″. In plus, Corsa ofera optional si noul serviciu „Opel Connect”. Cu functii utile precum navigatie live cu informatii in timp real din trafic si preturi actuale ale carburantului, legatura directa cu serviciul de asistenta rutiera si apel de urgenta, soferii si pasagerii se pot bucura de calatorii mai relaxante.

Echipari: GS Line, Corsa Elegance

Noul Corsa are numeroase tehnologii si dotari de sporire a nivelului de confort, cum ar fi dotarile tipice Opel – incalzirea volanului si scaunele din piele incalzite cu functie de masaj pentru sofer. Sistemele de asistenta includ, de exemplu, avertizarea privind o coliziune frontala, cu franare activa de urgenta si detectarea pietonilor, tempomatul inteligent, asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie si sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere.

Superioare versiunii de baza, urmatoarele trei niveluri de echipare pun accentul pe elemente diferite si se adreseaza unor grupuri diferite de clienti. Corsa Edition adauga cele mai cautate dotari optionale, Corsa Elegance este destinat unui nivel maxim de confort, iar Corsa GS Line combina dotari sportive suplimentare.

In ceea ce priveste Corsa Elegance, scaunul pentru pasagerul din fata reglabil pe 6 directii, cotiera cu compartiment de depozitare, precum si farurile LED cu aspect tipic Opel si proiectoarele de ceata LED sporesc nivelul de relaxare in timpul calatoriilor. Elementele decorative cromate si alte detalii fac versiunea Elegance deosebit de atragatoare.

Ambitiile sportive ale GS Line ca varianta dinamica a modelului sunt evidente – la interior, precum si la exterior. Scaunele sport pentru sofer si pasagerul din fata, precum si pedalele sport din aluminiu, capitonajul plafonului de culoare neagra si elementele decorative rosii de pe panoul de instrumente subliniaza aspectul sportiv. Nivelul de echipare GS Line poate fi recunoscut imediat datorita tevii de esapament cromate si barelor de protectie fata si spate cu aspect sportiv. Un mod Sport asigura o directie mai dinamica si o reactie mai rapida a acceleratiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.