Dacia Duster

Dacia creste si inregistreaza rezultate notabile la nivel european. Numarul de masini inmatriculate in luna februarie a fost de 41.716 unitati. Cifra reprezinta un spor de 2,4% raportat la aceeasi perioada din 2018.

Rezultatul constructorului de la Mioveni este cu atat mai notabil cu cat piata europeana este in declin. In a doua luna din 2019, acesta a fost de 0,9%, iar la nivelul primelor doua luni de 2,9%. Dacia in schimb a ajuns la 86.284 de unitati pana la 1 martie, in crestere cu 7.4% fata de anul trecut. Evident, Dacia Duster a fost principalul motor al acestui plus. Cifrele in progres pe care le-am prezentat zilele trecute au fost de un real sprijin.

Dacia, net superioara lui Renault

Dacia ii este net superioara si lui Renault. Si constructorul francez este, potrivit ACEA, in declin. Acesta a fost cifrat la 1,7% in februarie si la 4,9% in primele doua luni ale anului.

Tot in zona plusurilor regasim nume precum Jeep (+35%), Mitsubishi (+30%), Smart (+9.8%), Citroen (+7%) sau Mercedes-Benz (+4.1%). La polul opus, Porsche a tinut capul de afis in ceea ce priveste declinul. Marca amintita a inregistrat un minus de 46 de procente in cele 28 de state din Uniunea Europeana si tarile din EFTA (Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstien). Audi a scazut cu peste 8%, Opel cu 3.4%, Ford si Mazda cu 5.4%, iar BMW cu 5%.

Citeste mai multe despre Dacia Duster.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.