Harley-Davidson a facut un recall urias de 238.300 de motociclete din intreaga lumea, pentru o problema la ambreiaj!

Este cel de-al 4-lea recall facut de compania americana in ultimii 5 ani!

Potrivit unui anunt facut de Harley-Davidson, recall-ul va conta in jur de 35 de milioane de dolari, insa suma nu va fi achitata in intregime de producator, ci si de unul dintre distribuitori.

Recall-ul va fi facut pentru modele Touring, Trike si CVO din 2017 si 2018, precum si pentru modele Softail din 2017.

Recent, Harley-Davidson a anuntat lansarea mai multor modele noi, inclusiv o linie complet electrica, insa aceasta noua problema starneste din nou controverse in ceea ce priveste calitatea brandului american.

„Noi, impreuna cu distribuitorii nostri, suntem hotarati sa abordam aceasta problema. Siguranta clientilor nostri e cea mai mare prioritate a noastra”, a declarat John Olin, directorul general al Harley-Davidson, în cadrul unei conferinte.

In ultimii ani, Harley-Davidson a emis mai multe astfel de rechemari in service pentru probleme ale ambreiajului. In 2016 a fost facut un recall pentru 27.232 de motociclete din 14 modele diferite. Acel recall venea dupa altul facut in 2015 pentru 45.901 modele, tot cu probleme la ambreiaj. Iar in 2013 au fost chemate in service 29.046 motociclete din cauza ambreiajului.

Recall-urile anterioare au fost cauzate de o problema in care cilindrul principal isi pierduse capacitatea de a dezactiva ambreiajul.

Printre motocicletele afectate de aceasta problema sunt si cele comercializate in Europa, una dintre cele mai mari regiuni de export ale Harley-Davidson.

Anuntul celor de la Harley-Davidson vine la doar o saptamana distanta dupa ce BMW a facut un recall masiv de peste 1.6 milioane de vehicule din intreaga lume, in pericol de a lua foc.

Sursa: Auto NDTV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.