Volkswagen ID.4 urmeaza sa apara in februarie. La Frankfurt, cu prilejul prezentarii lui ID.3 s-a precizat ca lansarea va avea loc in 2020, iar acum sosesc informatii suplimentare.

Volkswagen a prezentat primele teasere in Germania. Ca si faptul ca il vom vedea anul viitor, atunci cand o sa avem parte si de startul comercializarii. Acum colegii de la The Drive au gasit o alta filmare. Este vorba despre un clip Youtube in care Jurgen Stackmann, directorul de vanzari al companiei, ofera informatii in plus. „Urmatorul model pe platforma ID vine in primavara viitoare. Va vom arata masina in februarie. Stati aproape!”, spune, intre altele, Stackmann.

Prezentat la Chicago?

Ei bine, in februarie singurul eveniment auto este Salonul de la Chicago. Iar colegii de la The Drive spun ca este posibil sa-l vedem atunci. Cu atat mai mult cu cat Volkswagen a anuntat deja ca-si propune sa vanda pe aceasta piata un vehicul derivat din ID.Crozz.

In plus, dupa ID.4 ar urma sa apara si modelul de serie al lui ID.Buzz (microbuz), destinat si acesta pietei americane. Iar Volkswagen va investi 800 de milioane de dolari in fabrica din Chattanooga, Tennessee, care va produce cele doua modele. ID.4 ar urma sa fie comercializat din start de 2022, urmat de microbuzul ID.

O alta varianta este un eveniment special, transmis online, urmat de o prezentare fizica, pentru publica la Geneva. Indiferent de varianta aleasa, este clar ca europenii vor vedea masina in Elvetia.

Derivat din ID Crozz

Informatii tehnice nu au fost ofertie, insa este mai mult ca sigur ca Volkswagen ID.4 este un model derivat din ID Crozz. Un concept prezentat in aprilie 2017 si care a avut deja o varianta rafinata, in luna septembrie a aceluiasi an.

Dezvoltat pe platforma MEB, al doilea model oferea tractiune integrala cu ajutorul a doua motoare electrice (unul pe fiecare punte) cu o putere totala de 306 CP. Bateria cu care era dotat avea o capacitate de 83 kWh. Probabil insa ca la ambele capitole va avea aceleasi optiuni ca si ID.3, inclusiv o versiune cu un singur motor si tractiune spate. Iar autonomia versiunilor va fi mai mica din pricina greutatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.