S-a dat startul in cel mai mare si dificil raliu al anului, Dakar Rally.

Cea de-a 41-a editie a Raliului Dakar va fi gazuita, in premiera, pe teritorul unei singure tari, Peru, iar participantii vor avea de parcurs o distanta de 5.000 de kilometri in decurs de 10 zile, prin unele dintre cele mai periculoase regiuni, conditii meteorologice si provocari in ceea ce priveste navigatia.

Startul s-a dat in capitala Lima, urmand ca apoi sa se treaca prin Pisco, San Juan de Marcona, Arequipa, Moquegua si Tacna inainte de a se reveni la Lima, pe 17 ianuarie.

La Dakar Rally participa masini, motociclete, ATV-uri, buggie-uri si camioane. In total s-au inscris 534 de piloti, dintre care 135 sunt femei, ceea ce reprezinta cea mai mare participare feminina din istoria raliului.

Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally

Motociclistul roman Emanuel Gyenes va fi si el prezent in Peru, fiind cea de-a 9-a sa participare la Dakar Rally. Va concura la categoriile Malle Moto si Marathon, la ultima impunandu-se de doua ori, in 2011 si 2015. Anul trecut, Gyenes a incheiat competitia pe locul 23 la clasa moto.

„Dakar 2019: Asa a fost la verificarile administrative si tehnice din Lima. Astazi, de la ora Romaniei 22:00, ora din Peru 15:00, voi participa la startul festiv, iar maine pe 7 ianuarie, se va da startul in Lima-Pisco, prima din cele 10 etape, ale celei de a 41 editii a Raliului Dakar”, a scris Emanuel Gyenes pe pagina sa de Facebook.

Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru Emanuel-Gyenes

Din 2019 vom avea parte si de o mica modificare la categoriile masini si camioane. Daca participatii la aceste categorii sunt fortati sa se retraga in prima saptamana a competitiei, se pot odihni, regrupa si reveni incepand cu cea de-a doua saptamana. Totusi, nu vor mai puncta in clasamentul general, ci intr-o categorie speciala a lor.

1979 e anul in care s-a disputat pentru prima oara Raliul Dakar, iar din 2009 se desfasoara pe continentul sud-american.

In 2018, Raliul Dakar a avut urmatorii castigatori:

Matthias Walkner (motociclete)
Ignacio Casale (ATV/Quad-uri)
Carlos Sainz (masini)
Eduard Nikolaev (camioane)
Reinaldo Varela (UTV)

Vezi si: Premiera absoluta la Raliul Dakar

Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-7Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-1Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-2Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-3Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-4Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-5Start in Dakar Rally 2019: Emanuel Gyenes e si el prezent in Peru dakar-rally-6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.