Emanuel Gyenes #44 ia startul in editia cu numarul 42 a Raliului Dakar, purtand pe motocicleta insemnele „Legend”. Aceasta distinctie este acordata de catre organizatori celor care au participat la minim 10 editii ale raliului.

Primul raliu gazduit de Arabia Saudita debuteaza pe 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah, si continuna cu prima proba speciala din 5 ianuarie. Sunt programate 12 etape, la jumatatea carora este inclusa o zi de odihna (11 ianuarie). Castigatorii vor fi desemnati in Qiddiyah (17 ianuarie), dupa ce au parcurs in total 7.856 de kilometri.

Emanuel Gyenes a declarat: „Este ceva nou pentru toata lumea. Sper ca va fi un traseu pe placul meu. Nu cred ca vor fi dune asa de mari cum au fost in 2019, in Peru; personal, mi-as dori sa fie putin mai rapid. In primele zile vom merge si intr-o zona muntoasa cu foarte multa piatra, iar in a doua saptamana vom avea parte de mai mult nisip. Voi incerca sa merg mai cu atentie in prima parte, pentru ca acolo unde sunt pietre multe te poti accidenta mult mai usor si iti poti strica si motocicleta. Trebuie sa fiu atent sa nu am foarte mult de lucru in fiecare dupa-masa.”

Reamintim, editia 2020 a intrecerii propune o premiera. Organizatorii au anuntat ca vor verifica daca echipajele folosesc telefoane mobile sau alte dispozitive cu functii GPS pentru a stoca informatii despre traseu. In plus, vor exista zile in care roadbook-ul urmeaza sa fie inmanat doar in ziua competitiei. Lucru pe placul sportivilor. „Daca spiritul Dakar-ului presupune orientarea pe Roadbook si punctele oferite de organizatori, atunci asa trebuie sa fie. Si trebuie controlat”, a precizat Sainz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.