Un pickup cu ajutorul căruia poți să te transformi în stație portabilă de alimentare a vehiculelor electrice? Ei bine, da. Și este vorba despre ultima versiune a bestseller-ului Ford F-150. Care, printre alte calități pe care vi le-am dezvăluit de-a lungul timpului, se numără și aceasta.

Din câte se pare, generatorul de curent introdus la bordul pickup-ului este capabil inclusiv de a încărca alte maşini, fie ele hibride sau complet electrice!

Pro Power Onboard, soluția integrată

Noua generație a celui mai popular pickup din SUA, Ford F-150, este livrat cu un generator integrat. Acesta se numește Pro Power Onboard. Pe versiunile cu propulsoare 2.7 V6 EcoBoost și 5.0 V8 el oferă o putere de 2.0 kW.

În versiunea hibridă, modelul pickup F-150 cu unitate Powerboost este cel mai puternic din gamă. El combină noul 3.5 V6 EcoBoost cu un motor electric cu 48 CP integrat în cutia de viteze automată cu 10 trepte. Iar ansamblul generează o putere totală de 436 CP şi un cuplu maxim de 773 Nm de cuplu.

În cazul acestei versiuni a modelului pickup, și generatorul Pro Power Onboard este mai puternic. El oferă, standard, 2.4 kW, iar opţional 7.2 kW. Puterea este accesibilă în cabină, dar și în benă, pentru cea din urmă fiind disponibile până la patru prize de 120 V (20 A). Plus una la 240 V (30 A) pe versiunea de 7.2 kW.

Încărcare în 3 h 25

Cei de la The Fast Lane s-au gândit să facă și un experiment. Cu un BMW i3 care are o baterie relativ compactă de 22 kWh. Inițial a fost folosită capacitatea de 3.8 kW, iar timpul de încărcare a fost de aproximativ 6 ore.

S-a trecut și la un alt pas. Capacitate maximă oferită de generatorul de pe pickup. Și a durat 3 ore și 25 de minute pentru a se încărca 18 kWh. Însă diferența este dată de vârsta bateriei, care, având o vechime de șase ani, a pierdut din putere.

Mai mult, în experiment s-a calculat și benzina folosită în timpul reîncărcării. Și a fost vorba despre 11,2 litri. Astfel că puteți avea și un cost.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.