Nissan Patrol a primit un refresh major. Premiera a avut loc la Abu Dhabi, modelul primind o versiune modificata la circa 4 ani de la precedentul facelift si circa un deceniu de la lansarea generatiei actuale, Y62!

Dupa cum stiti, vorbim despre un model global. Care s-a vandut de la lansarea sa, in 1951, in circa 1,9 milioane de excemplare. In Europa, Orientul Mijlociu si pe marea majoritate a celorlalte piete din lume poarta acest nume. In SUA este insa cunoscut drept Armada, iar modelul este baza si pentru Infiniti QX80.

Modificari stilistice

Nissan Patrol, modelul de top 4×4 al lui Nissan, preia in zona frontala limbajul stilistic al marcii. A primit o alta grila, V-motion, capota si aripi frontale noi, bare de protectie reproiectate. Plus faruri LED de tip bumerang si stopuri care folosesc aceeasi tehnologie si beneficiaza de indicatoare de directie secventiale. O premiera pentru Nissan.

Nissan Patrol, refresh major pentru anul 2020! Nissan-Patrol-2

La interior avem parte de asemenea de noutati multiple. Si s-a urmarit nu doar o crestere a gradului de confort, ci si de a oferi o imagine mai luxoasa. Intarita de tapiteria din piele. Sau de scaunele cu functii de control a climatizarii si reglabile electric pentru suport lombar care sunt disponibile optional.Nissan a schimbat volanul si panoul de bord.

Nissan Patrol, refresh major pentru anul 2020! Nissan-Patrol-3

Acesta din urma ofera un ecran color de dimensiuni mai mari intre ceasurile analogice, dar si un al doilea pe centrul consolei centrale. Cel din urma are rolul de a inlocui comenzile cu butoane. Noua consola centrala incorporeaza si doua ecrane care suporta interfetele Apple CarPlay si Android Auto. Cel superior este dedicat navigatei si functiilor multimedia, iar celalalt controlului funnctiilor masinii. Acestor modificari li se adauga oglida retrovizoare care afiseaza imaginile camerei video spate si controllere rotative pe tunelul cengral. Plus un nou levier al cutiei de viteze.

Cele mai puternice motoare in Orientul Mijlociu

Din punctul de vedere al motorizarilor deocamdata cunoastem doar unitatile pentru Orientul Mijlociu, acolo unde masina se vinde deja. Baza este un 4.0 V6 cu 275 CP si 394 Nm, in timp ce varful este un 5.6 V8 de 400 CP si 560 Nm cuplu.

Nissan Patrol este dotat standard cu tractiune integrala All-Mode 4X4 cu comutator al regimurilor de control a tractiunii. Modelul cu motor V8 beneficiaza si de Hydraulic Body Motion Control, un sistem de suspensii adaptive cu rol anti ruliu. In egala masura, modelul beneficiaza si de o multime de tehnologii avansate de siguranta si asistenta. Functiilor oferite de Nissan Intelligent Mobility li se adauga acum sistem de franare cu detectarea pietonilor, respectiv avertizare in caz de coliziuni frontale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.