Cu MINI Cooper SE Countryman ALL4 şi MINI Cooper SE marca premium britanică oferă simultan două modele pentru o distracţie durabilă în vacanţă prin natură. Distracţia de condus fără emisii locale, portbagajele uşor de utilizat şi sistemele de transport pentru montarea cortului de acoperiş fac posibil acest lucru.

Relaxare cu MINI

Vacanţele în regiune şi călătoriile de descoperire prin mediul rural local vor continua să fie pe lista priorităţilor în vara anului 2021. Dorinţa de relaxare în natură inspiră, de asemenea, o preferinţă pentru camping. Aceste tendinţe sunt benefice pentru echilibrul ecologic, mai ales atunci când sunt combinate cu o mobilitate durabilă.

MINI a reacționat prompt la aceste tendințe. Și pune la dispoziţie două modele cu sistem de propulsie electrificat şi echipamente opţionale potrivite. Pentru toţi cei care doresc să fie flexibili şi foarte eficienţi pe şosea. Este vorba despre MINI Cooper SE Countryman ALL4 cu sistem plug-in hybrid şi MINI Cooper SE cu propulsie electrică. Echipate în fiecare caz cu sisteme de transport specifice modelului din gama de accesorii MINI originale şi un cort de acoperiş.  acestea formează cea mai verde flotă de caravană din lume.

Echipate ideal

Cu tracţiunea integrală specifică hibridului şi o putere de 162 kW/220 CP, MINI Cooper SE Countryman ALL4 este echipat ideal pentru excursii. Cu pachetul ALL4 Trim sau Classic Plus, echipamentul său este completat, printre altele, de bare de prindere pe acoperiş. Un cort de acoperiş poate fi montat cu uşurinţă cu suportul transversal corespunzător.

În mod similar, MINI Cooper SE este singurul model din segmentul său care poate fi echipat şi cu bare de prindere pe acoperiş. Sistemul de transport potrivit poate fi găsit în gama de accesorii MINI originale. MINI Cooper SE transportă cortul de acoperiş rapid în toată ţara. Datorită profilului optimizat aerodinamic al caroseriei sale, cortul de acoperiş nu restricţionează în mod vizibil temperamentul MINI Cooper SE. Unul care dezvoltă 135 kW/184 CP şi poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 asigură o experienţă dinamică similară. Fiind un model versatil robust, îşi îndeplineşte cu brio şi rolul de automobil touring. Într-o excursie comună de camping, cele două modele electrificate îşi dezvăluie calităţile fiecare în felul lui. Conform ciclului de testare WLTP, MINI Cooper SE are o autonomie cuprinsă între 203 şi 234 de kilometri. Autonomia electrică a MINI Cooper SE Countryman ALL4 este de până la 59 de kilometri. Cu toate acestea, poate utiliza interacţiunea controlată inteligent dintre motorul termic şi cel electric pentru a umple rezervele de energie ale bateriei sale de înaltă tensiune pe drum.

Pe drumurile rurale sinuoase se remarcă experienţa de condus dinamică. Bateria, care este situată în podea la ambele modele, contribuie şi ea la aceasta, coborând centrul de greutate al maşinii şi asigurând astfel o agilitate şi mai mare. MINI Cooper SE Countryman ALL4, împreună cu MINI Cooper SE, intră în camping în linişte deplină. Condusul silenţios semnalează respect pentru natură.

Cort pe acoperiș

Cei care nu numai că fac drumeţii sau merg pe bicicletă acolo, dar îşi petrec şi noaptea după aceea în natură, se pot bucura de priveliştea peisajului din locul lor de dormit în cortul de pe acoperiş.

Cortul special poate fi ridicat în câteva secunde. După eliberarea dispozitivelor de siguranţă de pe carcasă, structura cortului se ridică automat cu ajutorul amortizoarelor cu gaz. Cele opt trepte ale scării rabatabile din aluminiu pot fi urcate la fel de repede. În interior, există două locuri confortabile de dormit. Vara, când este cald, ferestrele pot fi rulate. Și, datorită plaselor de ţânţari din faţa lor, nici o insectă nu poate pătrunde înăuntru.

Sacii de dormit, bagajele şi proviziile pentru două persoane, pot fi depozitate în portbagajul MINI Cooper SE. Acesta poate fi extins de la 211 la 731 litri prin rabatarea spătarului banchetei. Și oferă acelaşi volum de depozitare ca şi la variantele de model cu propulsie convenţională ale MINI Hatch 3 uşi. La MINI Cooper SE Countryman ALL4, cu cinci uşi, volumul portbagajului variază între 405 şi 1.275 litri.

Energie din plin

Prin urmare, există şi suficient spaţiu pentru tot ce ai nevoie în vacanță. Iar afişajul digital din cockpitul modelelor MINI relevă faptul că nu lipseşte energia. Nivelul de încărcare a bateriilor de înaltă tensiune este încă în zona verde.

Dacă ai la bord o ladă frigorifică, te poţi bucura de o băutură rece. Sistemul audio redă muzică într-o manieră subtilă. De asemenea, există energie mai mult decât suficientă pentru a încărca smartphone-ul. Când se adaugă şi un espressor mobil, se trece imediat pragul de la camping la glamping.

Şi dacă rezervele de energie scad, nici aceasta nu este o problemă. Multe locuri de campare sunt echipate acum cu puncte de încărcare. MINI se încarcă, iar iubitorii de natură se pot bucura fără griji de frumuseţea peisajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here