MINI Countryman beneficiaza de o noua generatie cu care brandul britanic vizeaza cucerirea unui nou public-tinta. De precizat ca acum, MINI Countryman reprezinta aproape 30% din inmatricularile noi ale marcii in toata lumea.

Un pionier

Inca de la prima generatie, MINI Countryman a fost un pionier. Fiind primul model cu o lungime exterioara mai mare de patru metri, patru usi, un hayon mare, cinci locuri si tractiune integrala, a pus bazele evolutiei de succes a marcii in segmentul compact premium.

Conceptul robust al automobilului, interiorul amplu si versatil si sistemul optional de tractiune integrala ALL4 il fac un automobil multivalent inconfundabil. Unul care inspira entuziasmul MINI tipic in traficul de zi cu zi. Dar si in deplasari pe distante lungi sau chiar atunci cand se aventureaza pe teren neasfaltat.

Solutiile tehnologice avansate sunt reflectate de un model cu sistem de propulsie plug-in hybrid, precum si in noi servicii digitale MINI Connected. Mai mult, posibilitatile de personalizare sunt acoperite mai bine ca niciodata prin gama de accesorii optionale suplimentare si accesorii MINI originale.

MINI Countryman, noua generatie optimizata P90389352_highRes_the-new-mini-cooper--1024x683

Optimizare semnificativa

Lansarea generatiei actuale a modelului inseamna o noua optimizare semnificativa. Fie ca vorbim despre spatiu, versatilitate, functionalitate sau confortul calatoriei. In plus, MINI Countryman a devenit o forta de pionierat in ceea ce priveste mobilitatea locala fara emisii. Modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4 combina eficienta inovatoare, tractiunea integrala si optiunea unei placeri a condusului pur electric.

In plus fata de sistemul de propulsie plug-in hybrid, noul MINI Countryman este disponibil cu trei motoare pe benzina si trei motoare diesel. Acestea sunt echipate cu cea mai noua tehnologie MINI TwinPower Turbo. Motoarele acopera un spectru de puteri cuprins intre 75 kW/102 CP si 140 kW/190 CP. Ele indeplinesc deja standardul de emisii Euro 6d, care va fi obligatoriu din 2021. La cerere, patru dintre ele pot fi combinate cu sistemul de tractiune integrala ALL4.

Noul MINI Countryman: punctele de atractie pe scurt
  • Design frontal distinctiv cu grila a radiatorului nou proiectata.
  • Faruri LED si proiectoare de ceata LED ca echipare standard.
  • Stopuri LED cu design Union Jack.
  • Finisaje noi ale caroseriei, optiune noua Piano Black Exterior.
  • Noi jante din aliaj usor.
  • Motoare de ultima generatie, toate modelele respecta standardul de emisii Euro 6d.
  • Modele suplimentare echipate standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte.
  • Nou afisaj digital al cockpitului, cu optiune de ecran color de 5 toli (12,7 cm).
  • Instrumentul central cu design nou, cu optiune de finisare Piano Black High Gloss.
  • Volanul sport imbracat in piele disponibil standard la toate variantele de model.
  • Gama noua de decoratiuni si suprafete de interior din piele.
  • Versiune noua MINI Yours Interior Style.
  • MINI Conectat cu functii noi.
  • Gama extinsa de accesorii MINI originale.
Design distinctiv

Datorita proportiilor sale inconfundabile, MINI Countryman este recunoscut instantaneu drept cel mai mare model al marcii. Structura in trei volume a caroseriei, tipica pentru MINI, este interpretata intr-un mod specific modelului.

Pozitia verticala a masinii si garda la sol crescuta sugereaza un spatiu interior generos. Ca si un caracter robust si caracteristici de condus inspirate – atat pe drum, cat si in off-road. Aspectul exterior optional al MINI ALL4 si sinele de acoperis (dotare optionala) subliniaza suplimentar versatilitatea sa. Totodata, dotarile exterioare optimizate aerodinamic din pachetul optional John Cooper Works adauga o imagine sportiva.

MINI Countryman, noua generatie optimizata P90389408_lowRes_the-new-mini-cooper-

Partea frontala, redesenata cu linii precise, accentueaza si mai mult carisma puternica a lui MINI Countryman. Noua structura a capacului barei, acum complet in culoarea caroseriei, asigura un aspect clar si de inalta calitate. Grila radiatorului reproiectata are contururi hexagonale, tipice pentru MINI, si este inconjurata de o rama cromata subtire, dintr-o singura bucata.

Priza de aer este subdivizata de trei bare orizontale la MINI One Countryman, MINI Cooper Countryman, MINI One D Countryman si MINI Cooper D Countryman. Grila radiatorului la noile MINI Cooper S Countryman si MINI Cooper SD Countryman este caracterizata de un model de grila hexagonal, cu un „S” rosu si o singura bara cromata.

Farurile LED disponibile standard

Reproiectarea sectiunii frontale adauga faruri LED in echiparea standard a noului MINI Countryman. Contururile farurilor – distinctive si rotunjite usor asimetric – sunt accentuate de o banda de lumini continua. Aceasta preia functia de lumini de zi, cat si cea de semnalizare.

Sistemul de iluminat in viraje este inclus in gama de functii a farurilor LED. Echiparea standard a noului MINI Countryman include si proiectoare de ceata LED. O banda de lumini in semicercul superior al fiecarei lumini de ceata care serveste ca o lumina de parcare.

Farurile LED adaptive cu distributie variabila a luminii si LED matrix pentru faza lunga sunt disponibile ca optiune. Sistemul matrix asigura functia de antiorbire automata pentru faza lunga. In acest scop, faza lunga este impartita in patru segmente care pot fi activate si dezactivate independent si adaptate la situatia de pe drum, la viteze de peste 70 km/h.

MINI Countryman, noua generatie optimizata P90389409_highRes_the-new-mini-cooper--1024x683

Difuzor reproiectat si lumini LED in designul Jack Jack

Odata cu ornamentul reproiectat al barei, difuzorul contribuie si la aspectul foarte puternic al noului MINI Countryman. Stopurile verticale cu cadru cromat ofera o accentuare exclusiva si inconfundabila, care evoca originile marcii britanice. Toate functiile de iluminare dispun acum de tehnologie LED de inalta calitate, in timp ce structura grafica a sursei de lumina urmareste modelul Union Jack. Prin liniile sale atractive, motivul drapelului ofera o forma distincta de identificare.

MINI Countryman, noua generatie optimizata P90389422_highRes_the-new-mini-cooper--1024x683

Doua noi finisaje ale caroseriei, Piano Black Exterior si noi jante din aliaj

Gama de finisaje ale caroseriei deschide noi posibilitati pentru personalizare. Inclusiv noile culori exterioare White Silver metalizat si Sage Green metalizat. In functie de varianta modelului, plafonul si capacele oglinzilor pot fi finisate in negru, alb, argintiu sau in culoarea caroseriei.

Optiunea Piano Black Exterior, noua si disponibila pentru toate variantele noului MINI Countryman, asigura un aspect foarte atractiv. Contururile farurilor, stopurile, grila radiatorului si elementele semnalizatoarelor laterale sunt finisate in negru high gloss in loc de crom. La fel si manerele usilor si inscriptia de model de pe hayon. Dotari suplimentare de identificare in negru high gloss sunt disponibile din gama de accesorii MINI originale, inclusiv logo-ul MINI si inscriptiile „Cooper S” si „ALL4” in design Piano Black. Este posibila si asortarea capacelor oglinzilor exterioare si a semnalizatoarelor cu un model de steag gri-negru in design Night Jack, ca solutii retrofit disponibile.

In functie de varianta modelului, noul MINI Countryman este dotat standard cu jante din aliaj usor, care au dimensiuni de 16 sau 17 toli. Ca a programului de accesorii MINI originale sunt disponibile jante din aliaj usor cu dimensiuni de pana la 19 toli. Jantele de 17 toli, din aliaj usor, in design Channel Spoke Black sunt noi pentru gama de optiuni ex works, la fel ca si jante de 19 toli, din aliaj usor, in varianta de design Turnstile Spoke in doua tonuri.

Interior: spatiu amplu si o posibilitati extinse pentru personalizare

Noul MINI Countryman combina caracteristicile de condus cu un interior versatil. Trei locuri integrale sunt disponibile in spate. In mod alternativ, al doilea rand de scaune poate fi rabatat pentru a extinde capacitatea de transport. Prin rabatarea scaunelor din spate, divizate in raport 40:20:40, spatiul de depozitare poate fi extins de la 450 pana la 1.390 de litri.

Personalizarea interiorului orientata spre stilul personal al clientului a devenit si mai atractiva datorita adaugarii de noi optiuni si a unei game de produse dezvoltata suplimentar. Variantele de piele Chester Indigo Blue si Chester Malt Brown au fost adaugate recent la selectia de optiuni pentru tapiteria scaunelor. Acum, linia de culoare pentru sectiunea inferioara a panoului de bord si a decoratiunilor usilor, disponibila anterior ca o optiune de sine statatoare, este parte integranta a decoratiunii din piele proiectata pentru a asigura o compatibilitate mai buna a culorilor de interior.

MINI Countryman, noua generatie optimizata P90389446_highRes_the-new-mini-cooper--1024x683

Acum, modelele MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman si MINI Cooper SE Countryman ALL4 vin echipate standard cu suprafete interioare Piano Black pentru panoul de bord si ramele usilor. Acestea sunt combinate cu benzi de accent in varianta British Oak inchis. O noua versiune a suprafetelor interioare MINI Yours exclusiv este disponibila optional pentru toate variantele de model. MINI Yours Interior Style Shaded Silver optional transmite un stil sportiv elegant. Acest lucru este asigurat prin combinarea ramei iluminate a cockpitului in varianta Silver Shaded cu elementul de decoratiuni al usilor in Dark Silver si benzile de accent in Hazy Grey.

Motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo optimizata si control al emisiilor

Portofoliul de motoare a fost dezvoltat suplimentar permite noului MINI Countryman pentru un echilibru optim intre placerea condusului si consumul de combustibil. Alaturi de reducerea nivelului CO2, alte aspecte ale performantei emisiilor au fost imbunatatite in – inclusiv filtrele de particule pentru motoarele pe benzina si catalizator SCR cu injectie AdBlue pentru motoarele diesel. Aceasta inseamna ca toate variantele de model ale noului MINI Countryman indeplinesc acum standardul de emisii Euro 6d.

Tehnologia MINI TwinPower Turbo este folosita la motoarele pe benzina, cu trei cilindri, ale noilor MINI One Countryman si MINI Cooper Countryman si la motorul pe benzina, cu patru cilindri, al noului MINI Cooper S Countryman si include acum o galerie de evacuare integrata in chiulasa alaturi de turbocompresor. Printre altele, acest lucru asigura o racire extrem de eficienta a gazelor de evacuare si a sistemului de turbocompresie. In acelasi timp, racirea carterului poate fi redusa in sarcina redusa cu ajutorul unei noi supape de racire. In plus, injectia directa a motorului pe benzina functioneaza la o presiune maxima care a fost crescuta de la 200 la 350 bar.

La fel ca motoarele pe benzina, propulsoarele diesel au si un nou generator-starter cu eficienta optimizata. La motorul cu trei cilindri al noului MINI One D Countryman si cele cu patru cilindri ale noilor MINI Cooper D Countryman si MINI Cooper SD Countryman, tehnologia MINI TwinPower Turbo consta dintr-un sistem de turbocompresie cu recirculare a gazelor de esapament si injectie directa common-rail. Sistemul de turbocompresie cu doua turbine, folosit anterior exclusiv la cel mai puternic motor diesel, este acum folosit si la MINI Cooper D Countryman, cu injectoare care alimenteaza camerele de ardere la o presiune de pana la 2.500 bar.

ALL4 ca optiune pentru patru variante de motor – si o dotare standard a modelului PHEV

Sistemul de tractiune integrala ALL4 ofera un un beneficiu semnificativ in ceea ce priveste tractiunea, stabilitatea si agilitatea. Ca alternativa la transmisia puterii catre puntea fata – emblematica pentru marca -, acest sistem este disponibil optional pentru patru variante de model ale noului MINI Countryman. Prin controlul electronic rapid si precis, sistemul asigura distributia dinamica a puterii intre rotile fata si cele spate, , pe toate suprafetele si in toate conditiile meteorologice.

Noul MINI Cooper SE Countryman ALL4 este dotat standard cu un sistem de tractiune integrala specific solutiei hibrid. Este asigurat de interactiunea controlata precis intre motorul pe benzina, cu trei cilindri, care isi transmite puterea catre rotile din fata, si motorul sincron electric, care actioneaza asupra rotilor spate. Impreuna, cele doua propulsoare produc o putere a sistemului de 165 kW/224 CP. Cea mai recenta tehnologie eDrive disponibila pentru modelele plug-in hybrid ale BMW Group include si o baterie litiu-ion de inalta tensiune, cu o capacitate energetica bruta de 9,6 kWh, oferind noului MINI Cooper SE Countryman ALL4 o autonomie electrica maxima de 55-61 de kilometri in ciclu NEDC.

Transmisie Steptronic cu 8 trepte disponibila standard pentru alte doua variante de model

Noul MINI Cooper SE Countryman ALL4 este echipat standard cu transmisie Steptronic cu sase trepte. Totodata, MINI Cooper Countryman ALL4 si MINI Cooper D Countryman ALL4 dispun standard acum de transmisie Steptronic cu opt trepte, la fel ca si modelele MINI Cooper S Countryman ALL4, MINI Cooper SD Countryman si MINI Cooper SD Countryman ALL4. De asemenea, aceasta este disponibila optional si pentru MINI Cooper D Countryman. Pentru toate celelalte variante de model, transmisia Steptronic cu sapte trepte, cu dublu ambreiaj, este disponibila optional pentru a inlocui transmisia manuala standard cu sase trepte.

Ca optiune suplimentara, cele mai puternice motoare pe benzina si diesel isi pot transmite cuplul catre o transmisie Steptronic Sport cu sapte trepte, cu dublu ambreiaj, sau o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte. Aceasta permite schimbari de viteza deosebit de rapide si dinamica sporita de schimbare.

Dotari noi: volan sport imbracat in piele, cockpit digital

Si interiorul noului MINI Countryman este mai atractiv datorita unei game extinse de echipamente standard. Acum, aceasta include volan sport imbracat in piele pentru toate variantele de model. Reglajele pe inaltime sunt acum disponibile standard pentru ambele locuri fata. Scaunele reglabile electric sunt disponibile ca optiune, inclusiv cu functie de memorare pe partea conducatorului.

Un nou panou de instrumente digital, optional, este disponibil pentru noul MINI Countryman. Ecranul in design Black Panel din spatele volanului are un diametru de 5,0 toli (12,7 cm). Gama de sisteme audio si de navigatie a fost restructurata. Optiunile Connected Media si Connected Navigation Plus, disponibile ca alternativa la configuratia de baza, includ fiecare un ecran color de 8,8 toli (22,35 cm) cu functie touch, localizat in instrumentul central. Unitatea circulara de control de la noul MINI Countryman prezinta un aspect rafinat al suprafetei, in care panoul de control audio si butoanele pentru lumini avarie si sisteme de asistare a condusului sunt integrate armonios. Totodata, butoanele touch de marcaj si suprafetele Piano Black high gloss subliniaza caracterul premium al instrumentului central.

Sistemul audio standard ofera streaming audio printr-o conexiune Bluetooth si un sistem de telefonie hands-free cu interfata USB. Radio MINI Visual Boost si panoul de instrumente digital fac parte din echiparea optionala Connected Media, in timp ce optiunea Navigation Connected face ca o serie de functii de infotainment suplimentare sa fie disponibila in noul MINI Countryman, alaturi de un sistem de navigatie care ofera solutii de „real time traffic information” si in Romania. Aceasta optiune include si incarcare wireless pentru telefoanele mobile compatibile si o a doua priza USB.

Noul MINI Countryman: mereu online si actualizat datorita conectarii inteligente

Noul MINI Countryman este echipat cu o cartela SIM care este montata permanent in masina. Aceasta permite de serviciu de e-call si MINI TeleServices, o comunicare automata cu atelierul de service selectat pentru notificari cu privire la programul de revizii evaluat dinamic. Optiunea Connected Media include o gama larga de servicii digitale MINI Connected. Noul MINI Countryman este online mereu, ceea ce permite integrarea perfecta a asistentului vocal Amazon Alexa.

Stil individual pentru retrofitting: accesorii MINI originale

In noul MINI Countryman, optiunile de retrofit de inalta calitate din programul de accesorii MINI originale permit ca functionalitatea, comoditatea, placerea condusului si stilul individual sa fie adaptate si mai precis la preferintele personale. Selectia variaza de la suport pentru biciclete in spate, cutie pentru acoperis, covoras modelat pentru portbagaj si covorase pentru orice conditii meteo pana la proiectoarele MINI LED individuale de usi din programul MINI Yours Customized si produsele John Cooper Works concepute pentru placerea extrema a condusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.