Maybach SUV

Maybach tine cont de tendinte. Iar daca producatorii de lux intra pe rand in lupta din segmentul SUV, nu putea ramane departe de acesta.

Surse din interiorul companiei sustin ca vom avea un concept chiar foarte rapid. Mai exact, in 25 aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing. Informatia este oferita inclusiv de Automotive News si vine dupa ce presa internationala a oferit deja cateva fotografii Presa cu viitorul Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept.

Maybach SUV se va produce la Vance, Alabama

Tot Automotive News spune ca modelul se va produce doar la uzina Vance din Alabama. Cu un pret de circa 200.000 de dolari va deveni cel mai scump model produs in America. Pentru moment pozitia este detinuta de Acura NSX, realizat intr-o uzina din Ohio, care este insa mai ieftin cu circa 42.500 de dolari.

Alegerea nu este intamplatoare. Tot la Vance se produce si Mercedes-Benz GLS, pe a carui platforma se va realiza si SUV-ul Maybach. Iar uzina tocmai este modernizata, investitia fiind de un miliard de dolari. Bani in care este inclusa si realizarea unor facilitati de productie pentru baterii electrice. Pentru ca tot aici ar urma sa intre in productie si modele EQ. In plus, uzina de la Vance este a doua in ierarhia exporturilor din SUA, doua treimi din productie ajungand pe pietele globale.

Un rival pentru Bentley Bentayga

Noul Mercedes-Maybach SUV va intra in competitie cu Bentley Bentayga. In fapt, respecta aceeasi reteta, pentru ca modelul Bentley se bazeaza pe Audi Q7. Informatii neoficiale vorbesc despre o motorizare V8 capabila sa ofere cel putin 560 CP.

Potrivit lui Dietmar Exler, CEO Mercedes-Benz SUA, noul model arata strategia Mercedes-Maybach. Un brand care isi propune sa-si extinda portofoliul de produse cu versiuni care se potrivesc statutului sau.

Evident, asa cum spuneam, un SUV este in ton cu aceasta politica. Deja Bentley, Lamborghini, Porsche si Rolls-Royce sunt in segment. Aston Martin se pregateste sa-l lanseze, iar Ferrari va urma. Mai mult, AutoForecast Solutions a furnizat un studiu in care afirma ca in 2023 se vor vinde peste 20.000 de SUV-uri din segmentul ultra-luxury. Ceea ce ar insemna de aproape trei ori ai multe comparativ cu cifrele inregistrate anul trecut. In 2018 s-au comercializat circa 7.500 de unitati, 75% dintre acestea fiind vandute in SUA si China. Motiv pentru care face sens ca noul model sa se produca in America si sa se vanda pe cea mai mare piata a Asiei si a lumii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.