Land Cruiser a depasit cifra de 10 milioane de exemplare vandute la nivel global de-a lungul istoriei sale. Anuntul a fost facut de catre oficialii Toyota Motor Corporation (Toyota), care au precizat ca potrivit informatiilor pe care le detin evenimentul s-a produs inca din 31 august 2019.

Trebuie spus ca Land Cruiser este modelul cu cea mai lunga istorie in portofoliul marcii. Lansarea sa oficiala a fost pe 1 august 1951, sub numele de Toyota „Jeep BJ”. Productia a continuat, neintrerupt pana astazi, numele Land Cruiser fiind primit in 1954.

La export din noiembrie 1955

Land Cruiser a inceput sa fie exportat incepand cu noiembrie 1955, cu seria 20. Era primul pas spre globalizare. Iar Toyota a cautat permanent sa se plieze pe nevoile clientilor de pe diverse meridiane. Fara insa sa renunte la conceptul de baza al acestui model. Unul care trebuia sa fie fiabil, durabil, eficient in teren accidentat si pe drumurile de calitate proasta.

Initial volumele erau reduse. Se ridicau cu greu la 100 de unitati pe an. Abia peste un deceniu s-a ajuns la 10.000 intr-un interval de 12 luni, pentru ca astazi sa se contabilizeze vanzari globale de peste 300.000. In aproximativ 170 de tari, dupa cum precizeaza Toyota. De altfel, anul trecu s-au contabilizat peste 318.000 de exemplare.

Vector de crestere pentru Toyota

Succesul lui Land Cruiser a avut un rol important si in cresterea marcii. Atributele sale, Quality, Durability and Reliability (calitate, durabilitate si fiabilitate) au devenit cuvinte de ordine pentru intreaga companie. Calitatile modelului au fost translatate catre marca, iar de acest lucru au beneficiat si celelalte automobile ale constructorului nipon.

Iar modelul, in sine, si-a construit de-a lungul istoriei o imagine de automobil complex, capabil sa sustina atat activitatea in conditii extreme, cat si sa se plieze pe stiluri diverse de viata. Un automobil care iti permite sa ajungi oriunde iti doresti, in deplina siguranta. Land Cruiser este un insotitor perfect pentru desfasurarea muncii si pentru a trai o varietate de stiluri de viata; este o masina care transporta vietile si obiectele oamenilor si care indeplineste visele de mobilitate ale oamenilor; si este o masina care le permite oamenilor sa mearga acolo unde doresc, cand vor si sa se intoarca in siguranta.

Mai multe detalii despre aceasta legenda puteti gasi in materialul dedicat catorva dintre recordurile sale, dar si pe site-ul interactiv realizat de Toyota.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.