CITEȘTE ȘI: Desen digital Toyota Land Cruiser 70. Detalii AICI.
Toyota este considerat cel mai mare producător de automobile din lume. Istoria acestui gigant auto a început în anul 1933, atunci când a luat naștere Toyota Motor Corporation. La numai un an distanță, compania a produs primul motor. Este vorba de Type A Engine care a fost folosit la propulsarea primului autovehicul în luna mai 1935 și a primului camion G1 în august 1935. Autovehiculele model AA au început să fie produse în 1936.
Toyota a produs camioane destinate armatei imperiale în timpul războiului din Pacific. Fabricile Toyota din Aichi au scăpat bombardamentelor deoarece războiul s-a încheiat cu doar puțin timp înaintea unui raid programat al forțelor aliate. Producția de autovehicule a fost reluată în 1947. Toyota Motor Sales Company a luat naștere în 1950 și a funcționat până în anul 1982.
Primul model Toyota Land Cruiser construit în afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 în Brazilia, în luna mai a anului 1959. De atunci, acel model a devenit emblema gigantului auto japonez pe piațele auto din toată lumea. Cu o istorie veche de aproape 60 de ani, Land Cruiser este un SUV inspirat din celebrul Jeep Willys. Acest autovehicul a fost gândit, inițial, ca fiind un model off-road autentic. Toyota Land Cruiser este un SUV robust care își face treaba perfect pe terenul accidentat. Șasiul robust, suspensia performantă, motorul puternic și tracțiunea integrală sofisticată fac ca Toyota Land Cruiser să confere oricui siguranță atunci când vrea să scape fără emoții pe monotonia asfaltului.
În Romania, Toyota Land Cruiser este oferită cu motorul diesel de 3,0 litri cu 4 cilindri în linie, ce produce 190 CP și un cuplu maxim de 420 Nm. Acest motor poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte sau la una automată în 5 trepte. Consumul mediu combinat este de 8,2 l/100 km în varianta cutie manuală și 8,1 litri/100 km în varianta cutie automată.

Cinci momente care au marcat istoria Toyota Land Cruiser

1. Poate cel mai important reper din istoria Toyota Land Cruiser este raliul Dakar. Modelul oferit de gigantul auto japonez a avut o serie de succese 4X4 de-a lungul timpului, în cel mai extenuant și dur raliu din lume. În 1996, echipa Araco a ocupat primele două locuri cu două Land Cruiser. Cinci ani mai târziu, Araco a câștigat din nou, sărbătorind astfel 50 de ani de la înființare.
În anul 2014, două mașini Land Cruiser seria 200 au ocupat primele două poziții în topul categoriei vehiculelor de serie din raliul Dakkar. Numărul 345, condus de Jun Mitsuhashi, avându-l copilot pe Alain Guehennc, a obținut premiul pe categorie, urmat de Nicolas Gibon și Akira Miura, cu mașina cu numărul 344.
2. Între anii 2006 – 2013, elevțienii Paul și Brigitta Bohlen Juni au făcut ocolul Pământului cu un Land Cruiser seria 70. “Land Cruiser este cea mai bună mașină pe care o poți conduce în jurul lumii”, au scris cei doi după ce au terminat minunata experiență.

3. Emil și Liliana Schmid au un record greu de egalat. Între 18 octombrie 1984 și 16 iulia 2014, aceștia au străbătut 692.277 de kilometri. Autovehicului folosit a fost un Land Cruiser seria 60.
4. În 2013, Graham și Ed Durgan au parcurs cel mai lung drum în căutarea școlii. După cei 19.312 kilometri străbătuți cu un Land Cruiser seria 100, Universitatea McGill din Montreal i-a oferit lui ED un loc pentru studiile politice.

5. O strângere de fonduri pentru soldații răniți s-a realizat tot cu ajutorul unui Land Cruiser. În 2014, fostul pușcaș marin Chris Short. Domenic Senger Schenk și producătorul Laurence Cameron au parcurs distanța de 7.403 din Afganistan până în Goodwood, din West Sussex, cu scopul de strânge fonduri. La final s-auu strâns peste 22.000 de lire sterline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.