Jeep Wrangler nu putea lipsi, am spus-o mereu, din strategia de electrificare a companiei. Deja Jeep Wrangler 4xe, versiunea plug-in hybrid, este realitate, și, așa cum anunțam, urmează și versiunea 4xe a noului Grand Cherokee.

Compania nu se rezumă însă doar la atât. Și a decis să meargă mai departe mai repede decât anticipa cineva. Iar dovada este faptul că ne pregătește un Jeep Wrangler EV Concept peste numai o lună.

Informație pentru cei atenți la detalii

Jeep a ales o strategie interesantă pentru a promova această mutare. Ați văzut, desigur, spotul Jeep din Super Bowl LV, pe care vi l-am propus ieri pe pagina de Facebook. Acum, nu știu dacă ați băgat în seamă toate detaliile. Dar, să nu vă mai ”fierb”.

Ei bine, există acolo un detaliu. O trimitere către un nou site Jeep, denumit Road Ahead. După sugerează și numele, acesta își propune să le ofere vizitatorilor unele dintre planurile viitoare ale companiei. Inclusiv lansarea renăscutului Grand Wagoneer, tehnologii de conducere autonome, noutăți privind cumpărăturile online, ori numeroasele propuneri din gama plug-in-hybrid. Inclusiv Jeep Wrangler 4xe. Dar nu numai.

Fără să atragă atenția în mod deosebit, se vorbește despre apariția lui Jeep Wrangler complet electric. Denumit, simplu, Jeep Wrangler BEV Concept. O animație oferă o imagine inițială cu silueta modelului și o alta cu un grup motopropulsor electric. Nu sunt oferite informații cu privire la vehiculul concept. Însă se face precizarea că urmează să facă parte dintre conceptele pe care constructorul le va prezenta la obișnuitul eveniment de Paște, desfășurat în Moab, Jeep Safari. În 2021, acesta este programat să se desfășoare între 28 martie și 3 aprilie.

O soluție inedită?

Tehnic vorbind, se observă mai multe baterii conectate la un motor electric plasat pe puntea față. Iar acestea transmit puterea printr-o transmisie și o cutie de transfer cu aspect tradițional. O abordare diferită în comparație cu alte vehicule electrice, care încorporează mai multe motoare pentru a obține tracțiunea integrală.

Jeep Wrangler Electric Concept, primul teaser image_2021-02-09_165933-1024x576

Detalii, cu siguranță vom afla la finele lui martie. În ceea ce privește lansarea în producție, nu există încă detalii. Însă știm că Jeep Wrangler 4xe a fost prezentat în ianuarie 2020, iar în versiunea de serie în septembrie. Ca atare, un concept Wrangler complet electric prezentat la sfârșitul lunii martie ar putea însemna că producția lui Wrangler EV ar putea debuta înainte de sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.