Jeep Wrangler 4xe este o dovada ca noua generatie a modelului se adapteaza tendintelor. Astfel ca a adoptat tehnologia plug-in hybrid de care beneficiaza deja Renegade si Compass! Astfel ca te poti bucura de calitatile sale clasice in off road. Dar si, in mediul urban, de propulsia electrificata. In Europa, incepand din 2021.

Propulsie PHEV de 380 CP si 637 Nm

In cazul lui Jeep Wrangler 4xe propulsia este asigurata de un motor 2.0 cu patru cilindri. Plus un electromotor, doua ambreiaje si o transmisie automata ZF cu 8 rapoarte. Primul ambreiaj este intre “benzinar” si motorul electric. Gratie acestuia este comandata trecerea la propulsia electrica. Cel de-al doilea ambreiaj, plasat intre motorul electric si transmisie, indeplineste functia obisnuita. In plus, potrivit constructorului, unitatea este completata cu demaror-generator cu centura, care roteste arborele cotit la sarcini mici.

Puterea totala este, potrivit oficialilor Jeep, de 380 CP. Timp ce cuplul maxim are valoarea de 637 Nm. Astfel, Jeep Wrangler 4xe este mai puternic decat versiunea cu unitatea 3.6 V6, care ofera 289 CP. In timp ce cuplul este superior celui pe care-l propune unitatea 3.0 EcoDiesel.  ceea ce inseamna ca este mai puternic decât modelul cu motor V6 Pentastar de 3.6 litri (289 CP) si dezvolta mai mult cuplu decât turbodieselul EcoDiesel de 3.0 litri (599 Nm).

Jeep Wrangler 4xe, off road cu PHEV Jeep-Wrangler-4xe-spate

Autonomie de pana la 40 km

Potrivit comunicatului oficial, motorul electric ofera tractiune la valoare maxima inca de la pornirea de pe loc. Acumulatorii au o capacitate de 17 kWh si ofera o autonomie de pana la 40 km (sistem american de masurare). Trenul de rulare hibrid permite, gratie E Selec, alegerea intre trei moduri de operare.  Este vorba despre Hybrid, Electric si eSave. Acesta din urma permite incarcarea bateriei in timpul condusului cu motorul pe benzina activ.

Jeep Wrangler 4xe este disponibil in variantele de baza, Sahara 4xe si Rubicon 4xe. El este identificat printr-un badge special, dar si prin insertiile in culoarea New Electric Blue. Gama cromatica oferita de constructor include 10 variante: Black, Bright White, Firecracker Red, Granite Crystal Metallic, Hella Yella, Hydro Blue, Sting-Gray, Snazzberry, Sarge si Billet Silver Metallic.

Accesorii Mopar si Jeep Performance Parts

Nu lipsesc nici accesoriile Mopar si Jeep Performance Parts (JPP) dedicate lui Jeep Wrangler 4xe. Sunt disponibile peste 300 de produse menite sa dea un plus experientelor clientilor. Gama poate diferi, in functie de regiune, in functie de normele de omologare specifice.

Intre altele, vorbim despre lift kit de 2 inch dezvoltat de JPP, jante beadlock, amortizoare off-road, lumini LED off-road. Ca si despre un wall charger de 240 V, pentru incarcarea la domiciliu, disponibil pe Amazon.com, cu serviciu de instalare. Si lista poate continua. Important este si faptul ca toata gama de accesorii beneficiaza de garantia producatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.