General Motors Defense a construit un camion militar robust bazat pe Chevrolet Silverado si alimentat de o celula de cumbustibil cu hidrogen si baterii, similar cu Chevrolet Colorado ZH2 din 2016, dezvoltat de asemenea impreuna cu armata americana.

Noul vehicul se numeste Chevrolet Silverado ZH2 si face parte din noua unitate militara a General Motors, care a inceput sa preia contracte militare atunci cand a vandut aceste operatiuni producatorului Humvee General Dynamics in 2013.

ZH2 se plimba pe „o suspensie dinamica Multimatic”, iar designul pickup-ului arata un preview al lui Silverado ce va fi lansat in 2020.

Noul camion este alimentat de doua sisteme: celula de combustie Hydrotec si sistemul de baterii Jouletec. Celula de hidrogen furnizeaza intre 50 i 100 de kilowati de energie si transforma apa pura intr-un bio-product. Acea H2O poate fi capturata si poate fi folosita – se va scoate pana la 7,5 litri pe ora, potrivit General Motors.

Vehiculul va avea o autonomie de 640 de kilometri si poate fi reincarcat in doar trei minute.

Anul trecut, General Motors si Honda au anuntat ca vor colabora pentru a construi celule de combustibil mai eficiente ca parte a planului General Motors de a oferi clientilor 20 de noi baterii electrice si vehiculele cu celule de combustibil pana in 2023.

Cu toate acestea, ZH2 nu va fi disponibil publicului.

Sursa: Driving

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.