Best SUV si Best Truck, categorii extrem de populare in America de Nord, si-au aflat modelele nominalizate pentru 2020 North American Car & Truck of the Year.

Este editia cu numarul 26 a concursului si, potrivit Motor 1, lista initiala a modelelor eligibile a cuprins 46 de automobile la 3 categorii. Este vorba despre 19 automobile, 22 de vehicule utilitare (aici sunt incluse modele SUV, crossover si monovolume) si 5 variante pick-up. Ele sunt produse de 23 de marci si sunt, deopotriva, modele mass market, cat si cele din segmentele Premium si de lux.

Criterii de eligibilitate

La concurs pot participa modele noi sau substantial noi care au fost disponibile in retelele dealerilor pana la finele lui 2019. Selectia a fost realizata de un grup de 50 de jurnalisti din toate tipurile de media (scrisa, online, broadcast) din SUA si Canada.

Din lista initiala, acestia au selectat pana la finele saptamanii trecute pana la 12 modele din fiecare categorie. Urmatorul pas il reprezinta sesiunile de test. Jurnalistii au acces la masini atat individual, cat si intr-o sesiune in care vor avea acces la toate modelele. Aceasta se va derula in perioada 8-10 octombrie.  In urma acestora, la Salonul Auto de la Los Angeles, din noiembrie, sunt anuntate modelele finaliste (3 la fiecare categorie). Titlurile se vor decerna in ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

Cine se bate pentru trofee?

Masina utilitara a anului 2020 si implicit Best SUV urmeaza sa fie aleasa dintre Audi e-tron, Cadillac XT6, Chevrolet Blazer, Ford Explorer, Ford Escape, Honda Passport, KIA Telluride, Hyundai Palisade, Lincoln Aviator, Lincoln Corsair, Subaru Outback, Volvo V60 Cross Country. Intre numele interesante care au disparut de pe lista notam Audi Q3 sau BMW X6, Lexus UX, toate modelele Mercedes-Benz si Mercedes-AMG si Range Rover Evoque.

Pentru titlul de pick-up al anului 2020 lupta Chevrolet Silverado Heavy Duty, Ford Ranger, GMC Sierra Heavy Duty, Jeep Gladiator si Ram Heavy Duty.

In fine, la categoria Autoturismul anului 2020 au intrat in lupta BMW Seria 3, Cadillac CT5, Chevrolet Corvette Stingray, Hyundai Sonata, KIA Soul, Mazda3, Mercedes-Benz A-Class, Polestar 1, Porsche 911, Subaru Legacy, Toyota Supra si Volkswagen Arteon. Au ratat prezenta BMW Z4, Seria 7 si 8, Ford Mustang Shelby GT500, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe si CLA si Nissan Versa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.