• Dubla pentru MINI in Baja Portalegre 500.

• MINI John Cooper Works Rally a ocupat primele doua pozitii ale clasamentului.

• Joan „Nani” Roma si Alex Haro au castigat in Portugalia.

• Stéphane Peterhansel si navigatorul David Castera au incheiat cu succes prima participare cu MINI inainte de Dakar 2019.
MINI Motorsport·Cross Country Rallies

Cea de-a 11-a si ultima etapa din sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country, Baja Portalegre 500, s-a incheiat cu o dubla MINI. Acest succes vine dupa ce, in urma cu cateva saptamani, MINI si-a asigurat cel de-al saselea titlu in Cupa Mondiala dupa ce Jakub „Kuba” Przygonski a obtinut un avans insurmontabil dupa Raliul Marocului (etapa a zecea).

Echipajul spaniol format din Joan „Nani” Roma si navigatorul Alex Haro (Spania) a avut un ritm rapid cu MINI John Cooper Works Rally in timpul primei etape, desfasurata vineri in Portugalia. In ciuda unei pene, urmata de ploaie torentiala si traseu alunecos de-a lungul ultimilor 15 km, ei au incheiat prima etapa cu un avantaj minim fata de plutonul urmaritor.

Etapa a doua s-a derulat tot intr-un ritm foarte rapid, astfel ca Roma a avut alte doua pene si a incheiat ultima proba pe locul al doilea, dar cu un avans fractional in clasamentul general, ceea ce le-a conferit spaniolului si navigatorului Haro victoria in competitie.

Stéphane Peterhansel (Franta) si noua sau navigator, David Castera (Franta), au incheiat cu succes debutul competitional in Portugalia pentru X-raid MINI JCW Team. Concurand in Baja Portalegre 500 cu un model MINI John Cooper Works Rally, pentru a finaliza pregatirile de cursa inainte de Dakar 2019, cei doi au pierdut timp din cauza unei pene ce a intervenit in prima etapa. Cu toate acestea, ei au fortat in a doua etapa, obtinand o victorie de proba speciala si locul al doilea in clasamentul general. Acum, cei doi privesc spre Dakar 2019 si prima lor participare in competitie cu MINI John Cooper Works Buggy.

Joan „Nani” Roma: „Ultima etapa nu a fost usoara si am avut doua pene in decurs de 70 de kilometri, care ne-au obligat sa ne oprim de doua ori, dar suntem fericiti si a fost important sa testam totul din masina inainte de Dakar. MINI John Cooper Works Rally a functionat foarte bine. Nu a fost o cursa usoara; a fost un traseu foarte virajat si au fost multi copaci pe margine, asa ca a fost foarte complicat.”

Stéphane Peterhansel: „A fost un week-end bun pentru noi si o oportunitate buna pentru mine de a incheia ultimul antrenament cu David Castera inaintea Dakarului. Ca intotdeauna, Baja Portalegre este o cursa foarte interesanta; pilotajul nu este usor. Am incheiat pe locul al doilea, ceea ce nu este cel mai bun loc, dar nu am fost concentrati pe victorie. Obiectivul nostru a fost pregatirea pentru Dakar; masina a fost buna, nu am avut probleme, viteza nu a fost deloc rea. Pentru mine, a fost asa cum ma asteptam, ritm bun si un sentiment bun cu David, asa ca week-endul a fost perfect.”

Baja Portalegre 500, editia 2018 – rezultate finale MINI

Pilot Navigator Masina # Echipa Loc
Joan „Nani” Roma (Spania) Alex Haro (Spania) MINI John Cooper Works Rally 604 X-raid Team 1
Stéphane Peterhansel (Franta) David Castera (Franta) MINI John Cooper Works Rally 601 X-raid MINI JCW Team 2

 

Vezi aici si ce au facut si reprezentantii Romaniei, Claudiu Barbu si Mihai Ban la Baja Portalegre 500.

Baja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018 P90328904_highRes_2018-baja-portalegreBaja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018 P90328905_highRes_2018-baja-portalegreBaja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018 P90328903_highRes_2018-baja-portalegreBaja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018 P90328900_highRes_2018-baja-portalegreBaja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018 P90328901_highRes_2018-baja-portalegre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.