Romanul Tiberiu Useriu a reusit sa castige maratonul 6633 Artic Ultra la capatul unei curse infernale de 566 km in 7 zile infruntand vremea rece care ajungea si la minus 62 grade Celsius programul de desfasurare a cursei fiind 11 martie-19 martie.

Romanul Tiberiu Useriu a reusit sa castige maratonul 6633 Artic Ultra romanul-care-a-castigat-maratonul-polul-nord-300x225
Ultra maratonul a inceput in 2007 in Canada in zona Cercului artic si este considerat cel mai dur maraton din lume, pana la editia din acest an numai 19 concurenti reusind sa termine competitia.
Organizatorii cursei au numarat in acest an la start 12 competitori din intreaga lume, dintre care si trei romani.
Tiberiu a ajuns la sfarsit la Tktoyaktuk la ora locala 4:44 dupa ce a reusit sa parcurga ultimii 30 de kilometri chiar daca avea o problema cu glezna.
Pe locul doi a fost Toh Poh Joo din Singapore care a sosit la 56 minute dupa bistriteanul Tiberiu Useriu.
Ceilalti doi romanii care au participat la competitie: Vlad Tanase si Andrei Rosu au reusit de asemenea sa treaca linia de sosire. A fost pentru prima data cand Tiberiu, Vlad si Andrei au participat la aceasta competitie.
Din cei 12 participanti din acest an, doi au fost fortati sa abandoneze cursa.
Fiecare participant are nevoie de antrenamente dure pentru a rezista in conditiile extreme ale maratonului, Tiberiu s-a antrenat iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat in fiecare zi la bustul gol, a stat in copca si a dormit afara.

Romanul Tiberiu Useriu a reusit sa castige maratonul 6633 Artic Ultra 6633-Maraton-polul-nord-300x225

„De fiecare data cand am facut o mica nebunie mi-a placut sa ma autodepasesc, mi-a placut aventura foarte mult.”
Romanul Tiberiu Useriu a reusit sa castige maratonul 6633 Artic Ultra finish-Tiberiu-Useriu-300x225
Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.