BMW a anuntat ca va rechema in service 1.6 milioane de vehicule din intreaga lume, din cauza posibilelor scurgeri de lichid care ar putea provoca un incendiu.

Producatorul auto german a anuntat ca, in cazul unor vehicule diesel, lichidul de racire ar putea curge din modul de recirculare a gazelor de esapament, parte a sistemului de reducere a emisiilor.

Lichidul se poate combina, apoi, cu funingine la temperaturi ridicate si pot duce la un incendiu.

Compania cu sediul la Munchen a decis deja sa retraga 480.000 de vehicule in Asia si Europa dupa ce au fost raportate incendii in Coreea de Sud. Din fericire, n-au fost constatate victime.

Recent, BMW si-a cerut scuze in Coreea de Sud, dupa ce nu mai putin de 27 de vehicule au luat foc intre ianuarie si iulie, starnind o reactie majora din partea consumatorilor.

„Dupa seria recenta de incendii ce au avut loc in tara, ne cerem scuze sincer pentru ca am provocat griji si neliniste in randul oamenilor si autoritatilor guvernamentale”, a declarat Kim Hyo-joon, presedintele BMW din Coreea de Sud, in cadrul unei conferinte de presa.

Un total de 13 proprietari sud-coreeni de vehicule BMW au intentat un proces impotriva producatorului german de automobile, solicitand compensatii in valoare de 5,4 milioane de dolari de fiecare, spunand ca nu si-au putut conduce masinile din cauza fricii de-a lua foc, a raportat agentia Yonhap News.

Recall-ul cuprinde unele vehicule construite intre anii 2010 si 2017, se arata intr-o declaratie a companie, care mai precizeaza ca va contacta clientii cu autoturisme afectate.

Recall masiv anuntat de BMW: 1.6 milioane de vehicule din intreaga lume ar putea lua foc! flanse-distantiere-bmw-e36-e46-e90-e60-e92-f10-f30-f01-e39

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.