Nokian Tyres inaugurează lucrările de construcție celei de a treia fabrici de anvelope NokianTyres_Daytonfactory2_logo-1024x571

Compania finlandeza Nokian Tyres intentioneaza sa-si extinda unitatile de productie si sa construiasca cea de a treia fabrica de anvelope din lume in America de Nord. In data de 20.09.2017 s-a sustinut o ceremonie de inaugurare menita sa anunte demararea lucrarilor de constructie a acestei intreprinderi industriale.

Locul unde va fi amplasata este in Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea acesteia de productie va ajunge pana la 4 milioane de anvelope anual. In incinta complexului se va afla o unitate de distributie cu o capacitate de stocare de pana la 600.000 anvelope. S-a stabilit ca inceperea lucrarilor sa aiba loc la debutul anului viitor(2018), urmand ca in 2020 sa inceapa productia primelor anvelope din aceasta unitate.

Investiția realizată de Nokian Tyres în Tennessee susține dorința noastră puternică de dezvoltare, cât și angajamentul asumat de a deservi cât mai bine clienții noștri de pe piața nord-americană,” a declarat Hille Korhonen,  președinte și CEO, Nokian Tyres.

In timpul ceremoniei de inaugurare, Korhonen si-a exprimat obiectivul ambitios de a-si dubla vanzarile de anvelope pe piata Americana in urmatorii cinci ani. Acesta a mai declarat, de asemenea, telul Nokian Tyres de a ajunge nr.1 in industria anvelopelor din punct de vedere al productiei si acela de a deveni angajatorul preferat din comunitatile majore pe care le serveste.

Portofoliu de produse extins la nivel global, imbunatatirea serviciilor pentru client

In viitoarea fabrica va incepe productia de anvelope din anul 2020. In aceasta unitate productia va fi concentrata pe productia anvelopelor destinate autoturismelor specifice continentului nord-american si camionetelor. Intreprinderea si-a propus ca in 2022 sa fie atinsa capacitatea totala de productie de 4 milioane anvelope/an, satisfacand astfel cererea in crestere din America de Nord.

Datorita acestui lucru, serviciul pentru clienti va fi imbunatatit, livrarea devenind mai rapida si mai complexa.

Unitatea din Dayton va mai elibera , in acelasi timp, celelalte fabrici de anvelope Nokian Tyres de sarcina de productie destinata acestei regiuni, permitandu-le sa atinga volumul necesar pentru sustinerea altor piete in dezvoltare.

Aceasta este o investiție în dezvoltarea viitoare. Este estimată o creștere a vânzărilor noastre totale, astfel încât va fi nevoie de o capacitate de producție suplimentară.Toate cele trei unități de producție vor avea roluri importante în planul de dezvoltare al Nokian Tyres prin deservirea diferitelor piețe regionale,” a declarat Pontus Stenberg, vice-președinte al departamentului de vânzări.

 

 

Scurt istoric al Nokian Tyres

Nokian Tyres isi are radacinile in anul 1898, dar a fost fondata in 1988 de Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeza. Compania promoveaza si sustine sofatul in siguranta, in conditii exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane si masini grele, sunt vandute cu preponderenta in zonele de padure, cu zapada si cu conditii de sofat dificile datorate anotimpurilor schimbatoare.

In 2015, cifra de afaceri a companiei a fost aproximativ 1.4 miliarde euro, ajungand la un numar de angajati de 4.400. Unitatile de productie se afla in Finlanda si Rusia. La sediul principal din Nokia, Finlanda se desfasoara dezvoltatea centralizata a produselor, sunt finalizate prototipurile si se efectueaza teste. Toate produsele se realizeaza conform obiectivelor de siguranta durabila si de respectare a mediului pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se afla in Nokia, Finlanda, iar sediul European la Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.