Sapte dintre cel mai bine cotati piloti de drift din Romania vor face spectacol pe 15 septembrie in cadrul editie a doua a Drift Games 2018, eveniment dedicat sportivitatii si sigurantei in trafic.

Razvan Stan, Marius Mitrache, Sorin Ene (campion national 2015), Traian Buse (primul campion national din istoria Romaniei la drift), Radu „Evl Santos” Moise, Gabi Imre si Niculae Dobre, aflati in topul clasamentului din Campionatul National de Drift, isi vor testa limitele intr-un show unic la nivel national, din care nu vor lipsi parcarile din derapaj, trecerile la limita pe langa obstacole sau lovirea unor elemente pozitionate pe traseu.

Evenimentul organizat de Romanian Drift Community in parteneriat cu Primaria Sectorului 2 in rondul de la intersectia strazilor Maior Ion Coravu cu Tony Bulandra are ca principal scop promovarea sportului de performanta, prevenirea comportamentului agresiv de pe sosele si educarea teribilistilor din trafic.

„Viteza excesiva si dorintele teribilistice trebuie sa fie testate exclusiv intr-un cadru legal, acolo unde securizarea traseului este maxima si viata celor care incearca si a celor din jur nu este in pericol. Prin aceste evenimente organizate cu autoritatile locale, ne dorim nu doar sa ii responsabilizam pe cei care au in gand sa isi descarce adrenalina pe drumurile publice, dar sa ii aducem si pe trasee de concurs, acolo unde siguranta este maxima. Astfel, putem trage un semnal de alarma asupra pericolelor la care se expun si ii expun pe altii prin comportamentul de pe sosele”, a explicat Andrei Balica, presedintele Romanian Drift Community.

Proiectul Drift Games, oferit de fiecare data intr-un cadru organizat si care a atras deja peste 100.000 de spectatori in primele 4 editii, nu are doar un scop sportiv, ci isi doreste educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, incercand sa ii convinga sa renunte la teribilismului specific varstei, iar daca pasiunea exista, aceasta sa fie transpusa in mod pozitiv intr-un cadru legal, unde siguranta este de 100%.

S-a creat si o platforma in acest sens, RoDrift Academy, o scoala acreditata de Ministerul Tineretului si Sportului, prin intermediul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, acolo unde acestia isi pot folosi calitatile automobilistice pe masini echipate corect, cu echipamente adecvate, care respecta normele de siguranta ale federatiei internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.