Sistem audio fara boxe? Da, este posibil. Si o demonstreaza Continental si specialistul audio Sennheiser, care au prezentat o astfel de tehnologie.

Sistemul unic umple interiorul masinii cu un sunet uluitor de real. Cei doi parteneri integreaza tehnologia audio AMBEO 3D patentata de Sennheiser cu sistemul Ac2ated Sound al Continental. Conceptul inovativ al Continental abandoneaza cu totul tehnologia conventionala a difuzoarelor si foloseste suprafete selective din interiorul vehiculului pentru a produce sunet. Combinat cu AMBEO Mobility de la Sennheiser, conceptul realizeaza o reproducere a sunetului 3D, care inveleste pasagerii intr-un peisaj sonor incredibil de detaliat si viu. De asemenea, le ofera posibilitatea de a se bucura la maxim de divertisment in masina.

In comparatie cu sistemele audio conventionale, Ac2ated Sound permite o reducere a greutatii si a spatiului de pana la 90%. In acest fel, sistemul nu numai ca produce cea mai inalta calitate audio, dar este perfect adecvat si pentru vehiculele electrice. Acolo unde, se stie, economia de spatiu si greutate este o prioritate ridicata.

Sistem audio fara boxe! Viitorul este aici! sistem-audioParteneriat pentru inovatie

„Pentru Ac2ated Sound am reunit cele mai inalte niveluri de expertiza in domeniile acusticii, infotainment si proiectarii vehiculelor. In Sennheiser am gasit un expert audio care ne-a ajutat sa imbunatatim si mai bine sistemul nostru inovativ”. Declaratia ii apartine lui Helmut Matschi, membru al Comitetului Executiv. Acesta este si managerul departamentului Vehicle Networking and Information din cadrul Continental. „Impreuna, am dezvoltat un sistem audio care creeaza sunet premium ce provine de nicaieri. In plus, sistemul Ac2ated reduce spatiul si greutatea masinii”, a adaugat acesta.

„Suntem incantati sa aducem expertiza noastra in acest sistem audio. Ca si software-ul AMBEO Mobility care dezvolta sistemul de sunet inovativ Ac2ated de la Continental. Softul calibreaza si regleaza calitatea sunetului pentru a oferi o experienta sonora captivanta si naturala. Astfel ca deschide noi perspective audio”, a explicat Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO al Sennheiser.

Acesta a adaugat: „Solutiile noastre audio AMBEO ofera calitatea suprema in captarea, procesarea si redarea sunetului. In mod crucial, capacitatea de a va bucura de un sunet profund nu necesita surse audio 3D specifice. Algoritmul de spatializare AMBEO Mobility poate transforma orice material stereo intr-o experienta uluitoare. Analizand inteligent continutul, algoritmul patentat remixeaza artistic sunetul. Si reuseste sa ofere o experienta emotionala, transportand ascultatorul in muzica”.

Transformarea vehiculului intr-un instrument

Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care folosesc corpul lor de lemn ca o camera de rezonanta, actuatoarele dezvoltate special excita suprafete specifice din interiorul vehiculului. Rezultatul este o experienta sonora extrem de naturala pentru pasageri, care se simt ca si cum ar sta intr-o sala de concerte inconjurata de sunet.

In plus, in comparatie cu sistemele de difuzoare conventionale, solutia audio are o greutate mult mai mica si un volum redus semnificativ. Alcatuite dintr-o multitudine de componente, sistemele audio conventionale cântaresc pâna la 40 de kilograme. Folosind suprafetele deja existente, Ac2ated Sound este in mod clar mai eficient in economisirea de spatiu. Obtine o reducere intre 75 si 90% comparativ cu sistemele conventionale existente pe piata.

In acelasi timp, tehnologia audio invizibila ofera designerilor si producatorilor vehiculului libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, intrucât nu mai trebuie sa tina cont de fetele mari de difuzoare care ocupa un spatiu valoros. Cu Ac2ated Sound, multe componente sunt inutile, deoarece suprafetele din vehicul vibreaza la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele determina vibratia componentelor, cum ar fi garnitura A-pilon, garnitura usii, captuseala acoperisului, astfel incât sa emita sunet in diferite intervale de frecventa.

Continental si Sennheiser si-au prezentat sistemul audio futurist intr-o expozitie privata la CES 2020, unde vizitatorii au experimentat modul in care sistemul raspunde la provocarile viitoarei generatii de vehicule, prin reducerea greutatii si economisirea spatiului fara sacrificarea calitatii sunetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.