Nokian Tyres anunta lansarea unei noi game de anvelope all-season. Este vorba despre Seasonproof si Seasonproof SUV, modele adaptate pentru a fi utilizate atat iarna, pe zapada, cat si pe asfalt uscat, pe timpul verii.

Interesul pentru anvelopele all-season a crescut. Evident, motivul este eliminarea nesigurantei cauzate de schimbarea brusca a conditiilor de condus. Ca si a ingrijorarii legate de capriciile vremii pe tot parcursul anului.

Sondaj in randul soferilor

Conform sondajului recent derulat de Nokian Tyres si legat de anvelopele all-season, soferii europeni apreciaza in special siguranta in toate conditiile meteorologice, pe tot parcursul anului. Printre cele mai relevante caracteristici s-au numarat si aderenta si manevrabilitatea. Alaturi de o rezistenta buna la uzura si siguranta pe timp de iarna, in conditii schimbatoare. In plus, confortul si flexibilitatea oferite de singur set de anvelope au fost considerate esentiale.

„Siguranta este intotdeauna pe primul loc in filosofia noastra de dezvoltare a produselor. Noua anvelopa Nokian Seasonproof este dezvoltata pentru a raspunde nevoilor soferilor din Europa Centrala. Si este proiectata pentru a fi flexibila si adaptabila atat la conditiile de iarna, cat si la cele de vara. Avem un nou design al benzii de rulare. Adaptat pentru utilizare optima pe tot parcursul anului. Dar si inovatii care garanteaza siguranta maxima, rezistenta excelenta la uzura si rezistenta scazuta la rulare”, spune Marko Rantonen, Development Manager, Nokian Tyres.

Noua generatie

Noua categorie de produse Nokian Seasonproof ofera siguranta si confort pe tot parcursul anului pentru soferii din Europa Centrala. Toate dimensiunile vin echipate cu simbolul fulgului de zapada (3PMSF). Fapt care indica faptul ca anvelopele au fost omologate oficial pentru uz de iarna.

Gama de produse ofera dimensiuni pentru autoturisme moderne, SUV-uri si CUV-uri, cu o selectie de 64 de produse de la 14 la 19 inci, in categoriile de viteza T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h), W (270 km/h). In toamna anului 2020 vor fi disponibile 11 dimensiuni, iar celelalte vor fi prezente pe piata la inceputul anului 2021.

Confort si siguranta cu noul concept Season Sense

Noile anvelope Nokian Seasonproof ofera o solutie practica pentru soferii care vor sa renunte la schimbarile sezoniere de anvelope, dar isi doresc, in acelasi timp, o optiune sigura pentru drumurile inzapezite si umede in fiecare zi a anului.

Expertiza Nokian Tyres in materie de siguranta pe timp de iarna si performantele excelente in conditii variate de condus sunt caracteristice noului produs. Gratie conceptului Season Sense. Acest nou concept este creat special pentru utilizare pe tot parcursul anului, pentru a garanta o experienta de condus sigura atat in zile ploioase si pe sosele acoperite de lapovita, dar si confortabil si precis pe drumuri uscate in timpul verii.

Conceptul Season Sense combina mai multe caracteristici tehnice inovatoare in executarea striatiilor anvelopei, designul benzii de rulare si compusul din cauciuc. Striatiile multifunctionale pentru toate anotimpurile si modelul de rulare directional modernizat cu design de blocuri rigide au fost adaptate. Pentru a oferi performante versatile pentru toate anotimpurile si pentru a garanta siguranta in conditii de drum inzapezit si uscat. Aderenta maxima pe sosele umede si acoperite de lapovita este realizata de noile caneluri all-season pentru apa si lapovita, iar noul compus de cauciuc cu siliciu genereaza o durabilitate excelenta, aderenta pe drumuri umede si rezistenta scazuta la rulare.

Siguranta pe drumuri umede, acoperite cu zapada sau lapovita

Noul compus din cauciuc al anvelopei Nokian Seasonproof este adaptat pentru siguranta si durabilitate. Compusul cu continut ridicat de siliciu exceleaza in conditii diverse si functioneaza perfect la temperaturi foarte variate, rezistand la o uzura intensa chiar si in timpul temperaturilor ridicate pe timp de vara. Aderenta pe timp de iarna ramane excelenta la temperaturi aproape de zero si negative. Noul compus din siliciu ofera si o aderenta excelenta pe carosabil umed si o rezistenta scazuta la rulare.

Ghearele pentru zapada multifatetate, dispuse intre blocurile benzii de rulare, asigura o aderenta puternica si o senzatie de conducere stabila pe zapada in timpul franarii si accelerarii. Boosterele de aderenta pe zapada de pe blocurile de rulare contribuie si ele la imbunatatirea aderentei longitudinale si laterale.

Canelurile pentru apa si lapovita de pe banda de rulare sunt optimizate pentru a functiona in special in conditii de drum umed. Acestea indeparteaza eficient apa si lapovita dintre anvelopa si sosea, impiedicand planarea si acvaplanarea. Proprietatile excelente de acvaplanare sunt completate de canelurile polisate, elegante si functionale in acelasi timp, care accelereaza eliminarea apei si lapovitei.

Manevrabilitate ferma si rezistenta excelenta la uzura

Anvelopele Nokian Seasonproof au proprietati excelente de manevrabilitate pe asfaltul uscat si drumurile umede de toamna. Acestea ofera stabilitate extrema si aderenta pe drumurile uscate, chiar si la viteze mari. Suportul pentru blocurile de rulare multinivel imbunatateste manevrabilitatea la viteze mari. Pentru soferi, aceasta caracteristica inseamna o stabilitate excelenta si un raspuns rapid la directie.

Noua banda de rulare ofera performante imbunatatite si pe timp de vara. Imbunatatirile pot fi resimtite la proprietatile de franare pe suprafata umeda si uscata, intrucat zona centrala cu blocuri de rulare si striatii adaptate ofera performante optime pentru conditii meteorologice variate. Tehnologia de realizare a striatiilor pentru suprafete umede si uscate asigura distante de oprire mai mici si siguranta datorita colturilor, tractiunii si controlului avansate.

Rezistenta la uzura a noii anvelope Nokian Seasonproof este cu peste 25% mai mare decat a modelului anterior. Este un salt important in materie de durabilitate, care poate insemna un sezon de utilizare suplimentar, in functie de stilul de condus.

Mai multa stabilitate pentru modelele SUV si CUV

Stabilitatea buna si aderenta excelenta sunt esentiale pentru soferii de SUV-uri. Anvelopele pentru SUV-uri trebuie sa fie suficient de puternice pentru a mentine stabilitatea vehiculelor inalte si grele. Zonele de umar ale anvelopei Nokian Seasonproof SUV au fost special adaptate pentru utilizarea la SUV-uri, imbunatatind stabilitatea cu ajutorul blocului. Anvelopa ofera o stabilitate ridicata si o manevrabilitate precisa pe drumurile umede si inzapezite.

Noile anvelope Nokian Seasonproof SUV pot mentine siguranta si fermitatea vehiculelor pe zapada, lapovita si drumuri uscate deopotriva. Cu o structura puternica si imbunatatita si un compus optimizat pentru SUV, noile anvelope pentru SUV-uri sunt dotate si cu tehnologia unica Aramid Sidewall a Nokian Tyres.

Constructia solida a anvelopelor Nokian Seasonproof SUV si peretii laterali Aramid consolidati imbunatatesc durabilitatea si garanteaza ca anvelopa poate rezista la diverse impacturi care pot aparea in timpul condusului. Structura laterala a anvelopelor contine fibre de aramid extrem de puternice, ceea ce face ca pneurile sa fie mai rezistente la impacturi bruste si crestaturi care ar putea intrerupe calatoria. O astfel de deteriorare necesita, de obicei, montarea unei anvelope de rezerva.

Intotdeauna o alegere sustenabila

Sustenabilitatea este o parte esentiala a activitatii companiei Nokian Tyres. Siguranta si ecologia sunt luate atent in considerare pe parcursul intregului ciclu de viata al anvelopei. La fel ca in cazul tuturor produselor sale, Nokian Tyres a proiectat si noile Nokian Seasonproof avand la baza sustenabilitatea. Compusul benzii de rulare este dezvoltat cu atentie pentru a minimiza rezistenta la rulare si a maximiza siguranta. Datorita rezistentei scazute la rulare, anvelopele Nokian Seasonproof reprezinta o optiune eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil pentru soferii care vor sa isi pastreze amprenta de mediu scazuta, reducand in acelasi timp costurile pentru combustibil.

Fabricile de productie ale companiei din Finlanda, Rusia si Statele Unite respecta standardele stricte de sustenabilitate, care vizeaza reducerea emisiilor, eliminarea responsabila a deseurilor si protejarea bunastarii angajatilor.

Nokian Seasonproof – Experienta de condus linistita in orice anotimp

– Siguranta deplina pe tot parcursul anului, in special pe drumurile umede si inzapezite

– Kilometraj excelent si durabilitate imbunatatita

– Rezistenta scazuta la rulare ce economiseste combustibil si protejeaza mediul

– Aramid Sidewalls ce ofera o protectie unica pentru SUV-uri impotriva impacturilor si taieturilor

Inovatii principale
  • Conceptul Season Sense: Striatiile multifunctionale pentru toate anotimpurile si modelul de rulare directional modernizat sunt adaptate pentru a oferi performante versatile pentru toate anotimpurile si pentru a garanta siguranta in conditii de drum inzapezit si uscat. In timp ce canelurile all-season pentru apa si lapovita maximizeaza prevenirea acvaplanarii, noul compus de cauciuc cu siliciu genereaza o durabilitate excelenta, aderenta pe drumuri umede si rezistenta scazuta la rulare.
  • Ghearele pentru zapada: Aderenta puternica si stabilitate in timpul condusului. Ghearele de zapada ofera o aderenta de inalta clasa pe zapada moale, in special la franare si accelerare.
  • Boosterele de aderenta pe zapada: Aderenta imbunatatita pe zapada. Aceste boostere imbunatatesc aderenta longitudinala necesara pentru franare si accelerare.
  • Canelurile polisate: Elegante si eficiente. Canelurile polisate accelereaza eliminarea apei si a lapovitei, oferind un plus de siguranta pe suprafete umede.
  • Tehnologia Aramid Sidewall: Durabilitate extrema. Fibrele de aramida extrem de puternice consolideaza peretii laterali ai anvelopei, oferind o mai mare durabilitate si protectie pentru situatii de condus exigente. Fibra face ca anvelopa sa fie mai rezistenta la impacturi si taieturi, care in caz contrar ar strapunge cu usurinta anvelopa.
Siguranta patentata

Pentru un plus de siguranta, atat Nokian Seasonproof cat si Nokian Seasonproof SUV dispun de un indicator de siguranta (DSI) patentat de Nokian Tyres. La acesta se adauga indicatorii de locatie si presiune din zona cu informatii de pe peretele lateral al anvelopei. Zona de informatii permite inregistrarea presiunii corecte de umflare si a locatiei de instalare la schimbarea anvelopelor. Confortul si siguranta sunt imbunatatite si printr-o sectiune suplimentara care poate fi utilizata pentru inregistrarea cuplului de strangere a suruburilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.