Toyota lucreaza la o masina „super sport”, care va avea sub capota aproape 1.000 de cai putere.

La doar cateva zile distanta de la victoria obtinuta in cursa de 24 de ore de la Le Mans, Toyota anunta ca va lansa, undeva in anul 2021, un hypercar hybrid.

Modelul va fi bazat pe conceptul GR Super Sport, prezentat pentru prima oara in ianuarie, la Salonul Auto de la Tokyo.

Toyota dezvolta o masina super sport cu 1.000 de cai putere toyota-2

„Dezvoltarea noii generatii de masini super sport Toyota a inceput”, a declarat compania intr-un comunicat de presa.

„Este nevoie de sisteme hibride de ultima ora si tehnologia de economie de combustibil pe care echipa TGR WEC a testat-o si a rafinat-o in ultimii sase ani in WEC si le prezinta intr-un pachet superb”, se mai arata in comunicat.

Toyota sustine ca sub capota conceptului se afla un motor V6 twin-turbo, care este apoi electrificat prin Toyota Hybrid System-Racing. Rezultatul unei astfel de combinatii este de asteptat sa produca o putere combinata de 1.000 de cai putere, la fel ca la masina de curse TS050 Hybrid LMP1.

Toyota dezvolta o masina super sport cu 1.000 de cai putere toyota-4

Totusi, acestea sunt specificatiile pentru prototip si nu pentru masina viitoare, deci este posibil ca acestea sa varieze.

„A concura in World Endurance Championship, una dintre cele curse de motorsport, si participarea la Le Mans, una dintre cele mai iconice curse, ne ajuta sa avansam dezvoltarea tehnologiei electrice hibride de varf si ne permite sa transferam cunostintele spre masinile noastre de productie”, a declarat Shigeki Tomoyama, presedintele Companiei GAZOO Racing.

„Avand in vedere ca industria automobilelor se apropie de o epocă cu mari schimbari, vom continua pasiunea noastra de a face masini care sunt cu adevarat interesante. Indiferent de modul in care tehnologia digitală va continua sa transforme vehiculele, ne vom asigura ca masinile noastre nu vor deveni banale”, a mai spus acesta.

Toyota dezvolta o masina super sport cu 1.000 de cai putere toyota-3

In weekend, Toyota a ocupat primele doua locuri in cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu prototipul TS050 Hybrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.