Va prezentam mai jos o lista cu cele mai intalnite defecte la masini si ce trebuie facut pentru a preveni sa ramaneti cu masina pe marginea drumului sau, mai rau, sa fiti implicati intr-un accident rutier:

De asemenea, ar trebui sa stiti cateva semne de avertizare care ar putea sugera ca sunteti pe cale sa aveti o problema la masina.

1. Baterie moarta: o baterie descarcata nu va permite autovehiculului sa porneasca. Aceasta problema se poate produce atunci cand exista o deteriorare interna a acumulatorului sau daca ajunge pur si simplu la sfarsitul duratei sale de viata. Cand este timpul sa inlocuiti bateria, veti incepe sa observati aprinderea lampii de control a motorului sau un zgomot la pornirea vehiculului. Cea mai usoara modalitate de a remedia aceasta problema este ca bateria sa fie testata in mod regulat si sa o inlocuiti intr-un program coerent. Cele mai multe baterii dureaza aproximativ trei ani.

2. Anvelopa plata sau deteriorata: o anvelopa complet plata, care ar trebui observata atunci cand va apropiati de masina, va face ca masina sa nu poata fi condusa in siguranta pana cand pneul nu va fi inlocuit. O anvelopa deteriorata poate fi mai putin evidenta, deoarece ar putea fi ceva ce nu s-ar putea sa observati, precum un surub in interior. Anvelopele trebuie inlocuite in mod regulat si inspectate adesea pentru deteriorari sau semne de uzura. De asemenea, nu este o idee deloc rea sa pastrati o pneu de rezerva in masina doar pentru caz.

3. Probleme legate de alternator: Alternatorul este partea din masina care ajuta la furnizarea de energia necesara din baterie. Daca aceasta parte incepe sa esueze, este posibil sa observati lucruri cum ar fi lumini diminuate sau probleme la pornirea autoturismului, chiar daca stiti sigur ca bateria este incarcata. Daca alternatorul este deteriorat, probabil ca veti avea nevoie de o inlocuire facuta la service.

4. Probleme la ambreiaj: Daca ambreiajul dumneavoastra are probleme, unul dintre lucrurile pe care le-ati putea observa sunt zgomote ciudate care vin de la masina. S-ar putea sa vedeti ca masina trepideaza, dar nu va miscati deloc sau ca va miscati foarte incet. De asemenea, puteti intampina probleme la schimbatul vitezelor. Doar mecanicul va poate spune daca trebuie sa inlocuiti toate partile implicate sau doar cateva dintre ele.

5. Transmisia: Unul dintre semnele principale ca transmisia masinii are o problema o reprezinta un zgomot ca de bataie. De asemenea, vehiculul ar putea fi instabil chiar daca sunteti opriti la semafor sau schimbatorul e pe pozitia neutra. Ar putea fi de asemenea scurgeri de lichide, precum si aparitia becului de transmisie pe bord. O transmisie normala va dura peste 100.000 de kilometri sau aproximativ sapte ani, in functie de frecventa de condus. Cand va apropiati de acest punct sau daca observati oricare dintre semnele de mai sus, atunci este timpul sa va inlocuiti transmisia.

6. Probleme la pornire: Va puteti da seama ca aveti probleme atunci cand, bineinteles, masina nu porneste, dar se aude si un zgomot. Veti intoarce cheia pentru a porni masina si nimic nu se va intampla. Teoretic, demarorul ar putea dura toata viata masinii, dar nu exista garantii. O modalitate de a preveni problemele este sa nu lasati cheia intoarsa in aprindere prea mult, deoarece acest lucru poate crea puncte moarte pe starter si poate duce la probleme.

7. Probleme electrice: Problemele electrice pot suna simplu, dar daca un senzor functioneaza defectuos, acesta poate impiedica masina sa fie condusa. Masina ar trebui sa va semnaleze ca aveti o problema prin aprinderea unui martor de bord. De asemenea, este posibil sa observati stingerea luminii in timp ce incercati sa conduceti.

Dupa cum se poate observa, exista o multime de lucruri care pot duce la defectiunea masinii, insa lucrul cel mai important e ca aceste probleme pot fi prevenite prin intretinerea ei si revizii regulate.

Sursa: INSC Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.