Dacia JD Power

Dacia nu se remarca doar prin rezultatele foarte bune de vanzari. Sta bine si la capitolul fiabilitate. Si o spune J.D. Power, expertul in domeniu.

Sondajele au fost realizate pe pietele din Marea Britanie si Germania. Perioada a fost noiembrie 2018 – ianuarie 2019, iar esantionul de 11.530 si 12.854 de posesori de masini noi. Acestea au fost inregistrate intre noiembrie 2015 si ianuarie 2018. Iar fiabilitatea a fost calculata pe baza a 177 de posibile probleme din opt categorii diferite. Acestea sunt: exteriorul vehiculului, experienta condusului, functii (comenzi/afisaj/audio/comunicatii/divertisment/navigatie), scaune, incalzire, ventilatie si aer conditionat, interior, motor si transmisie.

Dacia, fiabilitate peste media europeana

Posesorii de masini Dacia au raportat, in medie, 114/102 defectiuni la fiecare 100 de masini. Astfel, a ocupat locul 13 in Marea Britanie, respectiv 9 in Germania. De asemenea, Dacia este peste media industriei auto, stabilita la valoarea de 119/115 probleme la 100 de masini.

Potrivit cifrelor furnizate de J.D. Power, Peugeot este cel mai fiabil producator auto in 2019 in Marea Britanie. Francezii au obtinut cel mai bun scor: 77 din 100. In Germania lider este Mitsubishi. In cazul lor sunt raportate 85 de probleme.

Skoda ocupa locul doi in ambele sondaje. Interesant este ca a obtinut si acelasi scor: 88 din 100. Locul 3 ii revine lui Hyundai, cu un scor de 90/89 de probleme la 100 de autoturisme.

Dacia, peste Audi, BMW si Mercedes-Benz la fiabilitate! Dacia-J.D.Power_
Scoruri mai mici fata de 2018

Raportul arata un declin al scorului in feicare categorie. Pe de alta parte, in premiera Germania a reusit sa depaseasca Marea Britanie. Un aspect interesant in conditiile in care cele trei marci premium (Audi, BMW si Mercedes-Benz) au avut rezultate sub media industriei. Astfel, Volvo a devenit liderul segmentului Premium.

Iata care sunt considerate cele mai fiabile masini noi in diferite segmente de masini, pe piata britanica si germana respectiv (marcate cu rosu intr-un top trei).

Dacia, peste Audi, BMW si Mercedes-Benz la fiabilitate! JD-Power-clasament-fiabilitate-2019

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.