Hockenheim (GER) 06th May 2018. BMW M Motorsport, DTM, Round 1, Timo Glock (GER), DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, BMW Team RMR

Week-endul de cursa de pe Hockenheimring a fost unul foarte bun pentru BMW M Motorsport: o victorie, un pole position si inca un podium pentru Timo Glock (Germania), pilotul DEUTSCHE POST BMW M4 DTM fiind liderul clasamentului individual dupa prima etapa a stagiunii DTM 2018.

Timo Glock castiga pentru BMW la Hockenheim - "A fost cea mai tare cursa din viata mea" P90303438_highRes_hockenheim-ger-06th-

Week-endul de cursa de pe Hockenheimring a fost unul foarte bun pentru BMW M Motorsport: o victorie, un pole position si inca un podium pentru Timo Glock (Germania), pilotul DEUTSCHE POST BMW M4 DTM fiind liderul clasamentului individual dupa prima etapa a stagiunii DTM 2018. Bruno Spengler (Canada) s-a clasat in Top 10 in prima cursa, pilotul BMW Bank M4 DTM incheind pe pozitia a sasea. In mansa de duminica, debutantul Joel Eriksson (Suedia) a fost la un pas de a reusi si primul sau podium la doar al doilea start in DTM, multumindu-se in final cu o clasare pe pozitia a patra.

Prima cursa: In ciuda faptului ca a fost al doilea in sesiunea de calificari, Marco Wittmann (Germania / BMW Driving Experience M4 DTM) a trebuit sa se multumeasca doar cu locul al 11-lea la finalul intrecerii. Chiar in urma lui s-a clasat Joel Eriksson, aflat la prima lui participare in DTM. Cel de-al doilea debutant BMW in DTM, Philipp Eng (Austria, SAMSUNG BMW M4 DTM), a trecut linia de sosire pe pozitia a 16-a, un loc in urma lui Augusto Farfus (Brazilia, Shell BMW M4 DTM). Victoria in prima cursa i-a revenit lui Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes).

Timo Glock castiga pentru BMW la Hockenheim - "A fost cea mai tare cursa din viata mea" P90303434_highRes_hockenheim-ger-06th-
Declaratii dupa cursa de sambata:

Rudolf Dittrich (BMW Motorsport): A fost un start de sezon fantastic – atat pentru fani, cat si pentru spectatori. Plutonul a fost foarte echilibrat si am vazut dueluri atractive pe circuit. Felicitari lui Timo Glock pentru podiumul meritat dupa o performanta foarte buna. A fost o deschidere de sezon buna pentru el. Acelasi lucru este valabil si pentru Bruno Spengler. Sunt multumit si de evolutiile debutantilor nostri, Joel Eriksson si Philipp Eng. Joel a fost in puncte pentru mare parte din cursa, ratand o clasare in Top 10 abia spre finalul intrecerii. Per total, a fost un debut de sezon bun si trebuie sa continuam asa. Felicitari celor de la Mercedes pentru dubla!

Timo Glock castiga pentru BMW la Hockenheim - "A fost cea mai tare cursa din viata mea" P90303410_highRes_hockenheim-ger-06th-

Timo Glock (#16 DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, BMW Team RMR – calificari: locul 3, cursa: locul 3): Sunt foarte multumit de aceasta zi. Mecanicii si inginerii mi-au oferit o masina foarte buna; primesc toate multumirile mele! Iar strategia noastra privind un schimb de pneuri relativ devreme, astfel ca Mercedes a fost inaintea mea sub presiune, a functionat foarte bine. Am incercat sa trec de Lucas Auer, dar s-a aparat inteligent. Dupa aceasta, m-am concentrat in conservarea anvelopelor pe toata distanta cursei, mai ales ca era cald, iar clasarea pe podium a fost mai importanta.

Cursa a doua: In cea de-a doua jumatate a celei mai palpitante curse DTM din istoria recenta a campionatului, Glock a fost implicat intr-un duel spectaculos cu Paffett. Cei doi piloti experimentati au luptat roata la roata si, dupa mai multe schimbari de pozitie, Timo a facut mutarea decisiva si a obtinut a cincea victorie a sa in DTM si a 78-a pentru BMW. In calificari, pilotul in varsta de 36 de ani obtinuse al cincilea pole position al sau in Deutsche Tourenwagen Master.

Joel Eriksson (BMW M4 DTM) a obtinut primele sale puncte dupa clasarea pe locul al treilea in calificari si a incheiat primul sau week-end de cursa in DTM cu o clasare pe pozitia a patra dupa o evolutie consistenta. Bruno Spengler a reusit o cursa de recuperare buna, dupa ce a plecat de la coada grilei, astfel ca BMW Bank M4 DTM a trecut linia de sosire pe pozitia a opta. Augusto Farfus s-a clasat al zecea, chiar inaintea dublului campion Marco Wittmann. Philipp Eng a ocupat locul al 14-lea in cea de-a doua cursa a lui in DTM.

Declaratii dupa cursa de duminica:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): A fost cea mai buna reclama pentru motorsport si pentru DTM. Am fost foarte tensionat in unele momente, dar a fost o cursa fantastica. Am vazut dueluri aprige, dar corecte intre sportivi mari – asa ar trebui sa arate motorsportul. Timo a demonstrat nervi de otel, si-a redemonstrat clasa si ne-a oferit o victorie deosebita. Felicitari pentru aceasta performanta extraordinara! Locul al patrulea pentru debutantul Joel Eriksson a fost o performanta fantastica, iar Bruno Spengler merita aprecierile noastre pentru modul cum a revenit de la coada plutonului pana pe locul al optulea. Cu patru BMW M4 DTM in Top 10, rezultatul este unul foarte bun. Intregul week-end a mers bine pentru noi. Suntem lideri la piloti prin Timo Glock. Firesc, acest lucru ne motiveaza pentru restul sezonului.

Timo Glock (#16 DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, BMW Team RMR – calificari: locul 1, cursa: locul 1): A fost cea mai tare cursa din viata mea. Inca imi caut cuvintele. Poate ca am castigat cursa, dar adevaratul castigator de astazi este DTM. A fost motorsport incredibil – exact ce dorim sa oferim fanilor. Duelul cu Gary mi-a amintit de schimburile dintre doi boxeri in ring. A fost o lupta grea, dar foarte corecta. Pentru noi, podiumul de sambata si pole position-ul si victoria de astazi (n.a. duminica) inseamna un week-end de deschidere fantastic.

Timo Glock castiga pentru BMW la Hockenheim - "A fost cea mai tare cursa din viata mea" P90303394_highRes_hockenheim-ger-06th-

Clasamente generale (etapa 1/10)

Piloti: 1. Timo Glock 44p; 2. Gary Paffett 43p; 3. Mike Rockenfeller 18p; 4. Lucas Auer 18p; 5. Pascal Wehrlein 18p; 6. Joel Eriksson 13p; 7. Edoardo Mortara 12p; 8. Bruno Spengler 12p; 9. Loic Duval 11p; 10. René Rast 10p; 11. Paul Di Resta 8p; 12. Daniel Juncadella 4p; 13. Marco Wittmann 2p; 14. Augusto Farfus 1p.

Echipe: 1. Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS 61p; 2. BMW Team RMR 44p; 3. SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport 30p; 4. Audi Sport Team Phoenix 29p; 5. BMW Team RBM 25p; 6. Mercedes-AMG Motorsport REMUS 12p; 7. Audi Sport Team Rosberg 10p; 8. BMW Team RMG 3p.

Constructori: 1. Mercedes-Benz 103p; 2. BMW 72p; 3. Audi 39p.

Cum vezi DTM 2018

Cursele din Deutsche Tourenwagen Master pot fi urmarite live pe canalul YouTube oficial al competitiei – transmisiunile sunt disponibile cu comentariu in engleza sau germana. De asemenea, sunt disponibile mai multe camere on-board live, dar si transmisiuni live ale sesiunilor de calificari: https://www.youtube.com/user/DTMinternational.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.