Sfaturi de sezon. De data aceasta, pentru ca este momentul sa ne pregatim de Craciun, referitoare la lucrurile de care trebuie sa tii cont pentru a-ti duce bradul in siguranta acasa. Si va oferim cateva sfaturi in acest sens.

  1. Alege masina potrivita

La modul general, orice masina este potrivita pentru aceasta activitate. Insa, mai cu seama daca va doriti un brad mai inalt, este de preferat sa apelati la o masina cu dimensiuni mai mari. Poti sa folosesti portbagajul, rabatand bancheta spate. Sau sa-l ancorezi pe acoperis. Dimensiunile superioare ale acestuia va vor ajuta.

2. Protejeaza-ti masina!

Chiar daca ai portbagaj si iti vei lega bradul de acesta, nu uita sa pui mai intai o patura veche inainte sa-l ancorezi. Este o metoda simpla si eficienta sa nu te alegi cu vopseaua zgariata de crengi. Sau sa eviti sa ti se umple portbagajul de ace.

3. Utilizeaza „legaturi” de calitate

Atunci cand ancorezi bradul renunta la sfoara sau sarma. Indiferent ca ai venit cu ea de acasa ori ti-a fost oferita de catre vanzator. Este de preferat sa folosesti chingi, iar daca au si protectie (inchidere) cu atat mai bine. Astfel ai sa te asiguri ca este ancorat perfect si ca nu o sa cada si nici nu o sa se miste in timpul mersului.

4. Pozitioneaza-l in sens invers directiei de mers

Atunci cand il legi, pune-l cu varful in sensul invers directiei de mers. Astfel vei evita ca din pricina curentilor de aer sa-l deteriorezi pana acasa. Sigur, va opune ceva rezistenta la mers. Insa daca l-ai legat bine, suprafata care opune rezistenta nu o sa fie atat de mare incat sa-ti puna probleme in timpul mersului.

5. Fa o ultima verificare

Inainte sa pleci la drum, mai fa un ultim test al legaturii. In cazul in care ti se pare ca nu este suficient strans, ajusteaza chinga incat sa eviti orice problema.

6. Mergi incet si evita virajele stranse

Da, cu siguranta astepti sa ajungi cat mai repede acasa, insa nu uita ca graba strica treaba. Este de preferat sa nu mergi cu viteza prea mare atat din ratiuni de siguranta, cat si pentru a nu deteriora bradul. Daca este posibil, evita drumurile de mare viteza. La fel, incearca sa iei virajele fara mare viteza.

7. Atentie la „despachetare”

Nici atunci cand ai ajuns acasa nu te grabi. Desfa legaturile cu atentie si incearca sa eviti sa iti zgarii masina. In plus, atentie la manevre, sa nu spargi vreun geam.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.