Primul vehicul electric Porsche va purta numele Taycan, ci nu Mission E, asa cum se stia pana acum.

Anuntul a fost facut in cadrul evenimentului „70 de ani de masini sport”, iar numele Taycan provine din dialectul eurasian si se traduce „cal tanar si plin de viata”.

Producatorul auto din Stuttgart va investi aproape 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea modelului Taycan, care se anunta un rival serios pentru Tesla.

porsche-taycan4 Porsche Taycan ameninta suprematia Teslaporsche-taycan1 Porsche Taycan ameninta suprematia TeslaLa inceputul acestui an, Porsche a dezvaluit ca modelul pe atunci cunoscut sub denumirea de Mission E va ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 3.5 secunde, iar 200 de kilometri pe ora vor fi atinsi in 12 secunde.

Cu 600 de cai putere sub capota, generati de doua motoare permanent sincronizate, Porsche Taycan ar urma sa aiba o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora.

La capitolul autonomie, Porsche anunta ca Taycan va putea fi folosit timp de 500 de kilometri cu o incarcare completa. Bateria montata pe Taycan va avea la baza cea mai recenta tehnologie litiu-ion si ruleaza pe intreaga lungime intre axele din fata si spate.

porsche-taycan2 Porsche Taycan ameninta suprematia Teslaporsche-taycan7 Porsche Taycan ameninta suprematia TeslaVizual, Porsche Taycan arata similar cu conceptul 918 Spyder, urmand a fi dotat cu un nou tip de faruri cu LED-uri in design-ul tipic al marcii cu patru puncte luminoase. Cele patru unitati LED vor fi grupare in jurul unui senzor plat pentru sistemele de asistenta, a caror margine serveste ca indicator luminos.

Caroseria este construita dintr-un mix de aluminiu, otel si fibra de carbon. Rotile vor fi largi si montate pe jante de 21 de inchi in fata, respectiv 22 de inchi in spate.

La interior, Porsche Taycan va beneficia de tehnologia OLED, instrumentele rotunde fiind organizate in functie de teme relevante pentru conducator, cum ar fi Connected Car, Performance, Drive, Energy and Sport Chrono.

porsche-taycan3 Porsche Taycan ameninta suprematia Teslaporsche-taycan5 Porsche Taycan ameninta suprematia TeslaPorsche Taycan va avea un pret de pornire de aproximativ 70.000 de euro si va fi comercializat incepand cu 2019.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here