Etapele din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) contin tot mai multe sarituri artificiale periculoase, pe care pilotii le considera „stupide” si cer sa fie declarate neregulamentare.

La Raliul Italiei, desfasurat weekendul trecut, Ott Tanak, de la Toyota, s-a vazut fortat sa abandoneze de pe locul 3 dupa un incident la o saritura in stagiul de la Monte Baranta.

Masina lui Ott Tanak, o Toyota Yaris WRC, s-a lovit cu partea frontala la aterizare, iar sistemul de racire a fost avariat.

Campionul WRC, Sebastien Ogier, a facut apel la o abordare uniforma a construirii salturilor pe etape.

„Suntem cu totii de acord, ca piloti, ca nu e inteligent sa contruiesti aceste sarituri scurte artificiale in mijlocul unui drum drept”, a spus Ogier pentru Autosport.

„Nu am nimic impotriva sariturilor, le iubesc si le pot pune oriunde, dar sa le faca progresive si nu atat de scurte si ascutite. Venim in treapta a 6-a si e stupid. E rau pentru o masina din WRC, nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna pentru o masina R5”, a mai precizat acesta.

Ogier a fost completat de managerul echipei M-Sport, Malcolm Wilson, care a dat exemplu pilotului Guarav Gill, implicat intr-un accident pe o masina MRF Ford Fiesta R5.

„Unele linii directoare pentru construirea salturilor ar fi o idee bună. Gaurav si-a distrus partea frontala a masinii”, a spus acesta.

Dupa 7 etape disputate in sezonul actual al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), clasamentul pilotilor la general este condus de Thierry Neuville, urmat de Sebastien Ogier si Ott Tanak:

1. Thierry Neuville – 149 puncte
2. Sebastien Ogier – 122 puncte
3. Ott Tanak – 79 puncte
4. Esapekka Lappi – 70 puncte
5. Dani Sordo – 60 puncte
6. Andreas Mikkelsen – 56 puncte
7. Elfyn Evans – 46 puncte
8. Kris Meeke – 43 puncte
9. Jari-Matti Latvala – 37 puncte
10. Craig Breen – 34 puncte.

Urmatoarea etapa, a 8-a, din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) 2018 se va desfasura in perioada 26-29 iulie, in Finlanda.

Sursa foto: wrc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.