Modelul ŠKODA KODIAQ RS este alimentat de un motor 2.0 BiTDI cu 176 kW (239 CP), care este exclusiv modelelor RS.

  •  Sabine Schmitz a obtinut cel mai rapid timp pentru un SUV cu sapte locuri in jurul legendarului Nordschleife din Nürburgring in modelul ŠKODA KODIAQ RS
  • Cu versiunea sportiva a SUV-ului sau mare, ŠKODA continua cu rigurozitate traditia modelelor sale de performanta
  •  ŠKODA KODIAQ RS isi va face debutul la Salonul Auto de la Paris din 2018

NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_7-1440x984Mladá Boleslav, 14 iunie 2018 – Emotivitate, dinamism si pasiune pentru automobile – ŠKODA combina toate aceste calitati cu initialele „RS”. Chiar si inainte de lansarea sa pe piata, primul SUV de inalta performanta a producatorului ceh, ŠKODA KODIAQ RS, demonstreaza ca se poate descurca si pe cel mai dificil traseu de curse din lume. Pilotul de curse Sabine Schmitz a stabilit recordul pentru un SUV cu sapte locuri la legendarul Nordschleife din Nürburgring in ŠKODA KODIAQ RS. Prin urmare, RS prezinta in mod impresionant calitatile sale de performanta si extinde gama de modele ŠKODA RS (Rally Sport) special concepute pentru sportivitate.

NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_11-1440x960Fuchsröhre, Schwedenkreuz si Karussell – sectiunile circuitului de pe legendarul Nordschleife din Nürburgring sunt cunoscute fanilor motorsportului din intreaga lume. Nici o alta pista de curse nu este mai dificila si nicaieri altundeva soferii si vehiculele sunt impinsi pana la limitele lor ca pe circuitul de 20,832 km din regiunea Eifel. Modelul ŠKODA KODIAQ RS a rezistat conditiilor din „Green Hell” si, la 9:29,84 minute, a stabilit recordul Nordschleife pentru un SUV cu sapte locuri.

Sabine Schmitz s-a aflat la volanul ŠKODA KODIAQ RS in timpul turului record. Schmitz participa in mod regulat la campionatul pe distante lungi (VLN) si cursa de 24 de ore la Nürburgring, iar in 1996 a devenit prima femeie care a castigat cursa de 24 de ore si pe care a castigat-o din nou in anul urmator. Mult timp a fost un pilot „Ring Taxi” si ca prezentator pe diverse show-uri auto, ea a devenit binecunoscuta pentru o audienta larga. Schmitz estimeaza ca a condus mai mult de 30.000 de tururi pe Nordschleife pana in prezent.

NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_8-1440x960„ŠKODA KODIAQ RS este foarte distractiv pe pista”, a spus Sabine Schmitz. „ŠKODA a utilizat pe deplin potentialul SUV-ului sau KODIAQ RS. Cu siguranta imi pot imagina ca voi intalni in mod regulat KODIAQ RS in timpul turneelor mele din jurul Nordschleife-ului in viitor „, adauga Schmitz.

Franta Drábek, seful modelelor compacte la ŠKODA AUTO si responsabil pentru dezvoltarea KODIAQ RS, a fost de asemenea prezent la cursa record. El subliniaza faptul ca „KODIAQ RS intruchipeaza in mod egal versatilitatea si spatiul unui SUV de familie, precum si emotivitatea si dinamismul”.

Noul motor 2.0 BiTDI produce 176 kW (239 CP). Acest lucru permite o livrare dinamica a puterii si calitati excelente de raspuns, chiar si la turatii reduse ale motorului. Gazele de evacuare sunt purificate printr-un convertor catalitic SCR. In gama de modele KODIAQ, motorul diesel BiTDI de 2.0 litri este rezervat exclusiv pentru RS, iar multumita sistemului Dynamic Sound Boost, puterea motorului diesel cu cuplu mare putere este imediat evidenta. Cu sistemul Dynamic Control al sasiului (DCC), inclusiv modul de conducere selectat si directia progresiva, vehiculul cu tractiune integrala – care se afla inca in invelisul de camuflaj in timpul aparitiei sale in regiunea Eifel – a fost perfect echipat pentru turul sau record pe Nordschleife.

ŠKODA KODIAQ RS va sarbatori premiera mondiala in luna octombrie a acestui an. Acesta va fi prezentat publicului pentru prima data la Salonul Auto de la Paris din 2018.

NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_9-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_10-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_1-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_2-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_4-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_3-1440x960NOUA ŠKODA KODIAQ RS TERMINA STABILESTE UN NOU RECORD LA NÜRBURGRING Kodiaq-RS_Nurburgring_6-1440x960

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.