Pick-up Skoda? Probabil, in viitor, tinand cont de expansiunea segmentului, o astfel de idee va deveni realitate. Pentru moment insa este doar un exercitiu de stil.

Povestea este simpla. Compania de la Mlada Boleslav obisnuieste sa propuna anual concursuri de design dedicate tinerilor. Programul dedicat elevilor si studentilor a demarat in urma cu sase ani. Asa au aparut Citijet, pe baza lui Citigo, apoi Funstar, un pick-up pentru Fabia. Au urmat Atero, care avea la baza Rapid, Element, care pornea tot de la Citigo, si Sunroq, bazat pe Karoq.

Anul acesta tema a fost un pick-up care sa aiba la baza SUV-ul Kodiaq. In program au fost inclusi 35 de elevi si studenti cu varste de la 17 la 20 de ani. Iar proiectul a prins usor-usor viata, primind si un nume: Mountiaq. Si pentru a proba ca privesc acest program cu interes, cei de la Skoda au publicat, oficial, imagini surprinse in timpul derularii acestuia.

Pick-up Skoda cu „chef” de aventura

Modelul este unul care sustine ideea de aventura. O spune si Petr Zemanek, unul dintre tinerii implicati in program. „Mountiaq este o denumire care exprima atuurile pick-up-ului. Adica spirit de aventura si caracteristici excelente in off-road”, a precizat acesta.

Altfel, proiectul a demarat in septembrie 2018, iar in ianuarie au inceput sa fie implementate solutiile gasite de tineri. Principalele repere, caroserie mai rigida, cabina specifica unui pick-up, si, evident, bena. Modelul are o garda de sol cu 10 centimetri mai inalta decat SUV-ul Kodiaq Scut, si jante Rockstar II de 17 inch cu anvelope MT. In ceea ce priveste motorizarea, este un 2.0 de 190 CP.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.