Pe masura ce vanzarile modelelor Nissan diesel au continuat sa scada, marca a anuntat ca motoarele diesel vor fi eliminate treptat din gamele europene si inlocuite cu hibride si EV

Nissan va incheia vanzarile tuturor motoarelor diesel in Europa, a confirmat compania.

Nissan a anuntat incetarea comercializarii motoarelor sale diesel in Europa 63d3a03a5c22373875a5f8a308ad7f74Nu exista planuri de a le taia brusc, asa cum au facut alti producatori ca Toyota, dar fiecare motor diesel va fi eliminat treptat, pe masura ce liniile modelului ajung la sfarsitul vietii.

Declinul vanzarilor este de vina pentru mutare, a declarat un purtator de cuvant al firmei agentia de stiri Reuters. Ea a spus:

„In Europa, unde se concentreaza vanzarile de diesel, impingerea electrificarii ne va permite sa oprim treptat diesel-ul de la autoturisme in momentul reinnoirii fiecarui vehicul.

„Impreuna cu alti producatori si organisme din industrie putem vedea scaderea progresiva a diesel-ului, dar nu anticipam stoparea brusca pe termen scurt. In acest moment si pentru multi clienti, motoarele diesel moderne vor ramane in cerere si vor continua sa fie disponibile in cadrul ofertei Nissan „.

Nissan a anuntat incetarea comercializarii motoarelor sale diesel in Europa 543491c0a6e05eedaeeb360a001e120dMarea Britanie este a doua cea mai mare piata europeana pentru automobilele diesel, dar cererea de diesel noi a scazut cu o treime in primul trimestru al anului 2018. Vanzarile Nissan in ansamblu au scazut cu 35% in aceasta tara, in ciuda multor interese fata de noua masina electrica Leaf.

Acum ne putem astepta la un val urgent de electrificare de la brand in toate masinile sale; in special cele care au avut anterior motoare diesel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.