Intel a confirmat zvonurile apărute în presă din Israel și a anunțat că va prelua cu 15,3 miliarde dolari compania Mobileye specializată în sisteme de asistență a șoferului și de evitare a coliziunilor. Este cea mai mare tranzacție ce implică o companie israeliană de tehnologie și arată că Intel are ambiții uriașe în domeniul mașinilor autonome.

Mobileye va fi preluată de Intel, cu 15,3 miliarde dolari hero-655x311-300x142Intel estimează că piața serviciilor pentru vehicule conectate va ajunge la 70 miliarde doari în 2030, iar compania vrea să devină o forță în tehnologii big data și cloud pentru autoturisme. Mobileye va fi integrată în divizia Automated Driving a Intel și va avea sediul în Israel, urmând să fie condusă de Amnon Shashua.

Board-urile ambelor companii au aprobat tranzacția care ar trebui să fie încheiată în nouă luni, deci până la finalul lui 2017. Intel are în prezent 10.000 de angajați în Israel. Mobileye are 600 de angajați și profitul net a fost de 173 milioane dolari anul trecut. Compania are 70% din piață globală de sisteme avansate de asistență a șoferului și de sisteme de evitare automată a coliziunilor.

La un preț de 63,54 dolari/acțiune suntem în fața celei mai mari tranzacții din domeniul tehnologiei mașinilor autonome. Mobileye a fost înființată în 1999 și vinde sisteme de asistență a șoferului. Compania s-a listat în 2014 la New York Stock Exchange și are o capitalizare de 10 miliarde dolari. Acțiunile companiei din Israel au crescut cu 29% în ședința de pre-tranzacționare.

Mobileye și Intel au un proiect cu BMW pentru a aduce pe șosele 40 de vehicule autonome, mișcarea fiind parte a strategiei BMW de a aduce mașini autonome în piață. Înțelegerea a fost anunțată în vara lui 2016, iar mașinile ajung pe șosele în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.