Spa- Francorchamps (BEL) 05th May 2018. BMW Motorsport, FIA WEC 6 Hours of Spa- Francorchamps, Martin Tomczyk (GER) and Nick Catsburg (NED), BMW M8 GTE No. 81.

Editia 2018/2019 a Campionatului Mondial FIA de Anduranta (WEC) a inceput oficial pentru BMW Team MTEK si noul BMW M8 GTE. In cursa de deschidere de la Spa-Francorchamps (Belgia), masina #82, cu António Félix da Costa (Portugalia) si Tom Blomqvist (Marea Britanie) la volan, a incheiat pe locul al cincilea in categoria GTE Pro.

Locul al cincilea pentru BMW M8 GTE in cursa de debut in FIA WEC P90303298_highRes_spa-francorchamps-be

Editia 2018/2019 a Campionatului Mondial FIA de Anduranta (WEC) a inceput oficial pentru BMW Team MTEK si noul BMW M8 GTE. In cursa de deschidere de la Spa-Francorchamps (Belgia), masina #82, cu António Félix da Costa (Portugalia) si Tom Blomqvist (Marea Britanie) la volan, a incheiat pe locul al cincilea in categoria GTE Pro. Coechipierii lor, Martin Tomczyk (Germania) si Nick Catsburg (Olanda), au incheiat pe pozitia a opta dupa ce au pierdut timp cu un pit stop efectuat in faza initiala a cursei, fara insa sa fi fost vina celor doi.

Declaratii dupa cursa de sase ore de la Spa-Francorchamps:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Noul BMW M8 GTE a trecut de momentul botezului in Campionatul Mondial FIA de Anduranta odata cu prima cursa de la Spa-Francorchamps. Interesul pentru debutul nostru in WEC si pentru masina noastra a fost urias. A fost placut sa vedem cum suntem primiti de fani si de campionat ca ansamblu. Locul al cincilea pentru masina #82 este un start solid. Cea de-a doua masina a pierdut timp cu un pit stop timpuriu, fara sa fi fost vina pilotilor nostri, cand cursa a fost neutralizata cu Safety Car chiar in acel moment. Cu experienta acumulata in aceasta cursa, ne vom concentra acum pe cursa de 24 de ore de la Le Mans. Aceasta va fi un spectacol cu adevarat special, pe care il asteptam cu mare nerabdare.

Locul al cincilea pentru BMW M8 GTE in cursa de debut in FIA WEC P90303290_highRes_spa-francorchamps-be

Ernest Knoors (Team Principal BMW Team MTEK): Cred ca a fost lucruri pozitive si negative, dar acestea erau asteptarile pentru debutul nostru in campionat. Aspectul pozitiv este ca am avut doua masini la sosire, cu rezultate bune si fara probleme. Echipa din München a facut o treaba foarte buna pentru a aduce masinile la start si atat de bine pregatite, iar echipa de aici, de la Spa, a facut o treaba buna de-a lungul week-endului. Mai sunt multe de invatat, dar am reusit un start bun.

António Félix da Costa (#82 BMW M8 GTE, locul al cincilea): Sunt foarte fericit cu rezultatul pentru prima noastra evolutie. Am invatat multe si am transformat acest lucru intr-un rezultat bun. A fost prima cursa WEC si pentru mine, dar si pentru Tom si am fost competitivi tinand cont de numerosii adversari experimentati din campionat.

Tom Blomqvist (#82 BMW M8 GTE, locul al cincilea): Trebuie sa fim multumiti cu acest rezultat la debutul nostru in WEC. Nu am fost la fel de rapizi precum Ford si Porsche, chiar si Ferrari, asa ca locul al cincilea a fost maximum la care puteam spera. Sunt multumit de performanta mea personala – ritmul meu in calificari si in cursa a fost bun si simt ca António si cu mine ne-am descurcat bine in cursa.

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE, locul al optulea): Astazi a fost o experienta din care am avut ce invata – si noi, pilotii, si echipa. Este placut sa stim ca am trecut cu bine de cursa de debut in WEC, pentru ca intrecerea ne-a oferit posibilitatea pregatirii in conditii de cursa. Ce stim acum este ca sunt aspecte la care mai trebuie sa lucram inaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans, care este peste doar o luna.

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE, locul al optulea): Prima cursa s-a incheiat si sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le indreptam pentru ca totul sa fie mai bine, dar sunt increzator ca BMW Team MTEK se va asigura ca vom imbunatati situatia inainte de Le Mans. BMW M8 GTE a rulat fara probleme, iar acest lucru este cel mai important.

Locul al cincilea pentru BMW M8 GTE in cursa de debut in FIA WEC P90303290_highRes_spa-francorchamps-be

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.