Ken Block are o legătură specială cu Ford și modelele de top ale mărcii. Inclusiv cu cele realizate de Ford Performance. Motiv pentru care a și primit deja pe mână noul SUV Puma ST.

Reamintim, Puma ST (în fapt un crossover, nu un SUV în adevăratul sens al cuvântului) se va produce la Craiova. Și este primul model Ford Performance care va ajunge în Europa. Ford Puma ST folosește motorul pe benzină 1.5 turbo de 200 CP pentru a ajunge la 220 km/h și a accelera de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde.

„Credem ca avem cel mai ușor de manevrat SUV de mici dimensiuni din lume. Este un SUV cu adevarat conectat, ce aduce cu sine senzația specifică pe care o oferă condusul unui model ST. Este o bucurie să îl conduci”, spunea, la momentul lansării, Stefan Muenzinger, manager Ford Performance, Europa.

Ken Block: ”Mult mai rapid decât mă așteptam”

La noi, primul contact al publicului cu Ford Puma ST a avut loc la Cluj, cu prilejul Transilvania Rally. Etapă contând pentru Campionatul Național de Raliuri Betano, dar și pentru Tour European Rally și European Rally Trophy. O soluție similară a fost adoptată și în Italia. Mașina fiind prezentă la Rally Legend.

Prilej cu care Ken Block, alături de copilotul său, Alex Gelsomino, a pus la încercare mașina pe o secțiune care urma să găzduiască o probă specială.

În postarea sa de pe Instagram, a publicat câteva fotografii ale Puma ST în exclusivul „Mean Green” ales pentru premiera europeană. Iar prima reacție a lui Ken Block a fost: ”Este mult mai rapid decât mă așteptam”. Pentru a preciza ulterior că îți oferă plăcerea pilotajului. Dar și că răspunde foarte bine la comenzi și că ”partea sa cea mai bună este faptul că are trei pedale”. Evident, o referire la algerea făcută de Ford Performance, care a optat pentru o cutie de viteze manuală. Soluția pe care Ken Block, dar nu numai, o preferă atunci când este vorba despre modelele de performanță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.