Juke, modelul SUV de la Nissan, se pregateste pentru o noua generatie. Aceasta urmeaza sa fie lansata pe 3 septembrie. Pana atunci, jurnalistii britanici au izbutit deja sa descopere cateva detalii prin intermediul prototipurilor pre-serie.

Noua generatie Juke va fi construita pe baza platformei CMF-B. Aceasta permite imbunatatirea rigiditatii si reducerea greutatii. Dar si posibilitatea de a integra noi tehnologii. Ampatamentul a fost marit cu 106 milimetri, pana la 2.636 mm, astfel incat masina poate gazdui patru adulti. Si volumul portbagajului a crescut. De la 354 la 422 litri. In plus, modificarile au fost facute pentru a pastra sportivitatea modelului. Unul care va primi si jante de 19 inch.

Doua concepte, surse pentru design

Oficialii companiei au oferit informatii privind sursele care au stat la baza designului. Este vorba despre conceptele GT-R 2020 Vision Gran Turismo si Gripz. Insa modificarile au fost facute, se spune, fara a altera reconiscibilitatea lui Juke.

Cei de la Nissan spune ca Juke va avea o identitate unica si un plus de personalitate. Ca si  performante superioare si un nivel de conectivitate care raspunde evolutiei nevoilor soferilor.

Primele date privind motorizarile

In timpul testelor desfasurate pe circuitul Millbrook din Marea Britanie automobilele erau dotate cu un motor de 1.0 litri si cu trei cilindri. O unitate preluata de la Nissan Micra si care ofera 115 CP. Care a fost cuplata la o transmisie cu 7 rapoarte si dublu ambreiaj.

Pentru moment este singura certitudine. Se vorbeste insa si de un motor 1.33 pe benzina dezvoltat de Renault si Daimler. Ca si despre un diesel de 1.5 litri si un turbo de 1.6 litri cu aproximativ 200 de CP. Iar cum noul Captur va avea versiune plug-in hybrid, este probabil ca si Juke sa ofere o astfel de propulsie.

Juke primeste ProPilot

In habitaclu principala noutate este sistemul ProPilot. Juke se inscrie astfel pe linia deschisa de Qashqai si Leaf. Si beneficiaza de update-ul din aceasta primavara. Care permite condusul fara maini pe volan, pe autostrada, cand masina isi pastreaza banda de circulatie. Ca si sistemul de harti 3D, conexiune GPS, camere video, radare si sonare. Care permit informatii live si localizarea exacta a masinii.

Altfel, materialele si finisarile au fost imbunatatite. Iar versiunea de top va avea trei pachete de personalizare speciale. Exista si sistem multimedia cu ecran tactil, dar si aplicatia Nissan Connected Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.