Ford Motor ar fi ales fabrica din Köln pentru a construi mașina electrică de volum bazată pe arhitectura electrică MEB a Grupului Volkswagen. Informația a fost făcută publică de presa locală.

Producătorul auto va investi un miliard de euro în fabrica din Köln pentru a trece la producția de modele electrice. Cifra a fost furnizată de jurnaliștii de la Koelner Stadt-Anzeiger și a fost preluată și de alte publicații locale.

Köln în locul Craiovei

Ford a ales Köln în dauna fabricii de la Craiova. Uzina din România era creditată cu prima șansă pentru a prelua producția. Și aceasta ținând cont de costurile mai mici ale forței de muncă. Însă Koelner Stadt-Anzeiger a scris, citând surse apropiate producătorului auto, că, în cele din urmă, s-a luat o altă decizie.

„Am anunțat anterior că vom construi un nou vehicul electric pentru Europa bazat pe platforma Modular Electric Drive a Volkswagen începând din 2023. Dar nu am confirmat încă detaliile și nu comentăm speculațiile”, a declarat un purtător de cuvânt al Ford pentru Automotive News Europe.

Uzina din Köln construiește în prezent hatchback-ul mic Fiesta.

Modelul EV, parte a colaborării între Ford și VW Group

Ford și VW Group au anunțat în ianuarie 2019 o cooperare industrială privind camionetele comerciale și camionetele. Iar aceasta a fost ulterior extinsă la vehiculele autonome și electrice.

Mașina electrică MEB este inclusă în acest acord. Ea ar urma să fie comercializată începând cu 2023. Și este proiectată la centrul european de dezvoltare al producătorului auto din Merkenich, în apropiere de Köln. Lucru care poate cântări în alegerea fabricii. Ca și lipsa infrastructurii rutiere din România.

Ford analizează în plus, după cum a declarat președintele diviziei europene, Stuart Rowley, și oportunitatea dezvoltării unui al doilea model pe platforma MEB. În plus Rowley a anunțat că mașinile construite sub sigla americanilor urmează să fie diferite de cele VW. „Suntem deciși să fie modele cu personalitate. Să arate, să se conducă și să ofere experiența tipică unui Ford, nu doar să fie construite de Ford”, a spus el.

Ford a declarat că se așteaptă să livreze peste 600 000 de vehicule bazate pe MEB în Europa pe o perioadă de șase ani care începe în 2023.

Producătorii auto colaborează, de asemenea, la vehiculele cu motor cu combustie clasică. Este vorba despre o dubă compactă Ford care se va baza pe noua generație VW Caddy și o camionetă VW care va folosi platforma Ford Ranger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.