Finantele, sau mai exact Ministerul Finantelor Publice, promit ca isi vor plati datoriile catre romani. Decizia ii vizeaza pe cei care au solicitat in scris returnarea sumelor platite pentru taxele auto si le-au primit cu intarziere. Acestia au dreptul sa primeasca sumele respective cu dobanda, potrivit legislatiei in vigoare. Cu toate acestea, nu toti romanii au primit dobanzile respective pana in prezent.

Pana acum platile nu au fost efectuate, intarzierea fiind justificata oficial prin lipsa fondurilor. Acum, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat printr-un comunicat de presa ca va aloca 135 de milioane de lei pentru plata datoriei.

Intarzieri pe banda rulanta

Romanii au putut solicita, in scris, pana pe 31 august 2018, restituirea sumelor pentru taxele auto. Acestea se refera la taxa speciala, taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante si timbrul de mediu. Posesorii de autoturisme erau obligati sa le plateasca la prima inmatriculare. O decizie impusa de guvernanti, in pofida lipsei sale de legalitate.

Dupa multe tergiversari, taxele au fost eliminate in ianuarie 2017, printr-un decret al Presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene le-a declarat ilegale. Finantele nu au restituit insa sumele decat partial. Iar termenul-limita pentru returnarea banilor a expirat la 30 iunie.

Dobanzile de intarziere se aplica din momentul perceperii taxelor pana la restituirea integrala acestora. Fiecare zi de intarziere atrage un cuantum de 0,02% din suma totala restituita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.