Cat de departe vei merge ca fan al unei masini?
Din cele 30 de milioane de unitati de VW Golf vandute incepand cu anii 1970, 114 dintre acestea sunt detinute de un singur barbat. Da, cel mai bine vandut vehicul al Volkswagen a fost mai mult decat o masina pentru Josef Juza, un cosar din Austria.

A detinut 144 de VW Golf, variind de la modele rare, cum ar fi un Golf cu usi glisante, pana la cele ciudate pe care pariem ca nu ati stiut ca au existat. Cu aceasta imensa colectie de masini, numirea lui Juza un fan este o subevaluare. Fascinatia lui pentru Golful a inceput prima data cand a stat intr-o masina.

Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-2
„Cand am stat intr-un Golf pentru prima data, am avut sentimentul ca masina a fost construita numai pentru mine”, a spus Juza. „Pozitia scaunului, distractia, folosinta de zi cu zi – a fost exact asa cum imi place.”

Juza si-a inceput colectia ca parte a meseriei sale cand conducea un Caddy de generatia a 2-a. Colectia sa a inceput sa creasca de atunci, detinand cat mai multe tipuri de Golf pe care le puteti imagina – un Cabrio pentru vara, un GTI pentru distractie si un Golf Country pentru iarna. Dupa cum spune el, el are „Golful potrivit pentru fiecare ocazie”.

Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-1Cu toate acestea, ceea ce a declansat colectia a fost primul sau Mk1 Golf cu un spoiler pe care l-a primit de la un spectacol de masini la mijlocul anilor 1990, umpland colectia sa de Golf ce se regaseste intr-un depozit din afara Vienei. In epoca moderna, Juza a adaugat mai multe masini in ‘cosul’ sau, la fel ca oricine face cumparaturi online.

„Am aruncat doar o privire rapida pe Internet si in curand am gasit un alt vehicul grozav care nu costa practic nimic. Transportul era adesea mai scump decat pretul vehiculului „, a spus el.

Cea mai veche colectie a lui Juza este un Golf de pre-productie din 1974, dotat cu o usa glisanta in fata. El are de asemenea doua Golfuri electrice, cunoscute sub numele de CitySTROMer I si II, care utilizeaza baterii cu gel-electroliti. Printre cele mai rare in „Golf Pack” se numara unul dintre cele 71 de modele Golf G60 Limited, construite manual de Volkswagen Motorsport. Aceasta masina a produs 207 cai putere dintr-un motor cu patru cilindri supraalimentat. El are de asemenea un Golf Rallye de 181 CP.

Bineinteles, o colectie care are 114 masini nu este lipsita de incluziuni ciudate. Juza detine mai multe campere bazate pe Golf, precum si doua masini cu scari construite din VW Pickup care au fost utilizate de aeroportul din Bremen. Probabil cel mai tare din turma este GTI de prima generatie personalizat, produsa de un tuner german pentru un print din Orientul Mijlociu. Are insertii din lemn, piele texturata si un accesoriu de lux din anii 1980 – un carphone.

Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs

Juza admite ca a avea grija de 144 Golfuri nu este o sarcina usoara. El intentioneaza sa-si deschida colectia pentru public ca pe un muzeu de Golf. Acum, daca vreti sa cumparati unul dintre Golfurile lui, asta ar putea sa nu fie o idee grozava. Juza a fost intrebat care cinci dintre masinile lui ar lua mai presus de celelalte, la care el a raspuns:

„Cred ca voi inchide intreaga colectie. As prefera traiesc fara toate, decat sa aleg doar cateva „.

Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-10Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-9Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-8Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-7Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-6Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-5Faceti cunostinta cu omul care detine 114 Golfuri VW the-man-who-owns-114-vw-golfs-4Sursa: Volkswagen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.