Astepti VW Golf 8? Ei bine, nu avem vesti bune. Programata initial pentru aceasta vara, apoi pentru septembrie, lansarea a fost amanata pentru final de an. Iar pentru livrari, trebuie sa asteptati startul lui 2020.

Golf 8 a aparut intr-un prim teaser in decembrie. Iar recent in fotografii spion. Modelul propune functii autonome extinse, sisteme de conectivitate si siguranta de referinta pentru industria auto si conexiune permanenta la internet. Interiorul urmeaza sa fie complet digital si va beneficia de functii touch.

Tehnologic vorbind se stie ca masina va utiliza sistem micro-hibrid bazat pe un pachet electric de 48V. Acesta, ca si noutatile deja amintite, ii determina pe oficialii companiei sa spere la o schimbare. Si aceasta pentru ca Golf ramane liderul de vanzari european, dar numarul de unitati este scadere. In 2018 s-au vandut peste 415.000 de exemplare, cu 10% sub cifra din 2017.

Probleme tehnice pentru VW Golf 8

Desi este un model atat de important, asa cum spuneam, lansarea lui VW Golf 8 a fost amanata. Si ultimul termen anuntat, Salonul Auto de la Frankfurt, a cazut, urmand sa fie  gazda prezentarii oficiale electricului Volkswagen ID. Se vorbeste acum despre finalul anului si livrari in prima parte a lui 2020.

Bild a scris ca amanarea a survenit ca urmare a unor defectiuni tehnice. Acest fapt a fost confirmat si de companie. Mai precis de catre Juergen Strackman, directorul de marketing al acesteia. Care, evident, intr-o maniera tipica pentru astfel de momente, a camuflat problemele cu ajutorul unui limbaj „mestesugit”.

Strackman a vorbit despre inerentele obstacole pe care le intampini atunci cand lansezi produse care folosesc tehnologii avansate. Dar si despre faptul ca nu acestea au condus la ideea amanarii, ci chestiuni de ordin strategic. Astfel, el a spus ca masina nu apare la Frankfurt pentru ca este de preferat sa beneficieze de o prezentare excusiva. Iar in ceea ce priveste vanzarile, ca au ajuns la concluzia ca nu este o idee buna sa „pui mașini sub bradul de Crăciun, cand nimeni nu este atent”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.