Dacia (Automobile Dacia), cea mai mare companie din Romania, va opri de joi productia la uzina din Mioveni. In comunicatul oficial se vorbeste despre o masura preventiva in conditiile epidemiei Coronavirus.

„De maine de la ora 12 pana pe data de 5 aprilie uzina Dacia isi inceteaza activitatea, ca masura preventiva. La Dacia nu exista niciun caz de Coronavirus, insa exista angajati care au luat contact cu oameni din zone cu probleme si care acum stau izolati la domiciliu”. Declaratia ii apartine lui Ion Iordache, vicepresedinte al Sindicatului Automobile Dacia.

Angajatii primesc 85% din salarii

Ion Iordache a precizat ca nu exista probleme cu furnizorii si fabrica este aprovizionata cu componente. Astfel ca decizia este luata doar in contextul propagarii virusului COVID-19. Din cei 14.000 de angajati, 13.500 vor fi in somaj tehnic. Exceptie fac oamenii de la mentenanta, pompierii si paznicii.

In aceasta perioada, angajatii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de munca. „Compania anticipeaza ca activitatea comerciala va fi reluata rapid dupa incheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate masuri corespunzatoare, in acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei sa raspunda cererii comerciale,” au transmis reprezentantii Dacia.

Reamintim, Ford suspenda activitatea din Europa si, implicit, la Craiova, tot incepand de maine. Totodata, si facilitatile Pirelli de la Slatina vor avea pauza fortata. Masuri similare au fost luate la nivelul Europei de marea majoritate a constructorilor auto. Rand pe rand, Volkswagen, Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Fiat si Toyota au anuntat astfel de masuri. Iar lista creste ora de ora. Ultimele anunturi au venit din partea Porsche si Rolls-Royce, imediat dupa pranz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.