Ford a decis ca incepand de joi, 19 martie, sa suspende activitatea la principalele sale fabrici de productie din Europa. Angajatii Ford Craiova, vor fi trimisi in somaj tehnic in perioada 19 martie – 5 aprilie, potrivit liderului de sindicat de uzina. Maria Manea, lider al Sindicatul Ford Craiova, a transmis ca angajatii vor primi 78% din salarii in aceasta perioada. Ei vor primi si celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situatii.

Este de asteptat ca suspendarea temporara a productiei sa dureze cateva saptamani. Perioada va depinde de evolutia acestei pandemii si de restrictiile impuse la nivel national. Ca si de constrangerile legate de lucrul cu furnizorii, dar si de nevoile de stoc ale dealerilor.

Aceasta masura este luata in contextul restrictiilor impuse de guvernele nationale in privinta transportului si contactelor personale. Vanzarile de masini si componentele sunt afectate la nivelul intregului continent.

Comunicatul Presedintelui Ford Europa 

Iata si declaratiile lui Stuart Rowley, Presedintele Ford Europa. „Desi impactul coronavirusului in fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat pana acum, efectele sale asupra angajatilor, dealerilor, furnizorilor si clientilor nostri, precum si asupra societatii europene in ansamblu, sunt fara precedent” a declarat Stuart Rowley, Presedinte Ford Europa.

„Din cauza impactului dramatic pe care il are aceasta criza il are asupra pietei auto europene si asupra industriei furnizorilor – si tinand cont de de acțiunile recente ale tarilor pentru a restricționa toate calatoriile si contactele personale, in afara de cele esentiale – vom opri temporar productia in principalele noastre fabrici din Europa continentala”.

„In momente dificile ca acesta, trebuie sa ramanem uniți si sa punem oamenii pe primul loc. Noi vom face tot ce putem in saptamanile urmatoare pentru a ajuta la depasirea acestei crize, pentru a reduce raspandirea si pentru a atenua efectele pe cat posibil”, a incheiat acesta.

Comunicatul Ford Europa: Ford Temporarily Suspends European Production in Response to Coronavirus Final Final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.