Cu Concept EQT, Mercedes-Benz Vans își extinde portofoliul de produse pentru familii, pasionați de sport și alte activități recreative. Și oferă o impresie tangibilă a primului vehicul din noul segment Premium al comercialelor: Clasa T și varianta sa complet electrificată.

Concept EQT este, potrivit oficialilor mărcii, foarte apropiat de versiunea de serie. Și propune un mix de spațiu amplu și versatil pentru până la șapte ocupanți cu un portbagaj generos. Nu lipsesc designul Mercedes și abordarea tipică mărcii, focusată pe atractivitate, confort, funcționalitate, conectivitate și siguranță de înaltă clasă.

Noul T-Class, care va fi lansat pe piață în 2022, va completa portofoliul din segmentul small van împreună cu modelul comercial Citan. Noua generaţie Citan îşi va marca premiera în acest an, inclusiv într-un format electric. O versiune electrică a modelului, orientată pentru clienţii privaţi şi dedicată transportului de pasageri, va urma mai târziu.

Esența Clasei V în format compact

Mercedes-Benz Vans aduce rețeta de succes a Clasei V într-un format compact, translatând calitatea Premium în segmentul autoutilitarelor mici. Iar Concept EQT păstrează combinația unică de confort premium și funcționalitate fără compromisuri cu atuurile conferite de propulsia electrică.

„Cu Clasa T ne extindem portofoliul în segmentul autoutilitarelor mici. Ca și un prin contact atractiv cu lumea Mercedes-Benz. Noul model va ținti familiile și acei clienți privați care, indiferent de vârstă, se bucură de activități în aer liber, au nevoie de mult spațiu și flexibilitate maximă fără a renunța la confort. Totodată, faptul că propunem un model electric, este o expresie a țelului nostru de a deveni lideri în electromobilitate”, spune Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Design tipic mărcii

Concept EQT este ușor de identificat ca membru al familiei Mercedes-EQ. Designul modelului se distinge prin proporții echilibrate și suprafețe cu tușe menite să sublinieze forță și atracție emoțională. Partea frontală este una tipică familiei EQ, cu panoul negru și faruri frontale LED. Stele de dimensiuni diferite, cu efect 3D, se regăsesc pe întregul vehicul,până la acoperișul panoramic, dar și-n cazul jantelor din aliaj ușor de 21 de inchi.

Există, de asemenea, o bandă de lumină care conectează farurile cu LED-uri cu lămpile din spate ce folosesc aceeași tehnologie. Aceasta, în combinație cu finisarea în negru lucios, creează un contrast fascinant „Conceptul EQT este un van nou, holistic, cu ADN-ul de design„ Puritate senzuală ”, spune Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group.

Habitaclu elegant

Interiorul conceptului EQT este caracterizat printr-un contrast elegant alb-negru. Scaunele sunt tapițate cu piele albă Nappa, iar aplicațiile din piele împletită de pe panoul central al scaunului cuprind piele reciclată. Panoul de instrumente beneficiază de un design în care detaliile fac diferența. Secțiunea superioară este în formă de profil de aripă și fuzionează dinamic cu panoul de instrumente.

Concept EQT, start pentru o clasă Premium electrificată Concept-EQT_3-1024x683

Deasupra panoului de bord se află un compartiment practic de depozitare, semi închis, care oferă un acces facil la ustensile sau documente importante. În plus, deflectoarele de aer rotunde în negru lucios, elementele de trim galvanizate și volanul multifuncțional cu butoane Touch Control subliniază aspectul modern și de înaltă calitate. Iluminatul ambiental de pe consola centrală, uși și din zona picioarelor creează o atmosferă elegantă.

MBUX vine în segmentul small van

Concept EQT introduce în segmentul small van și sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Acesta poate fi operat folosind afișajul central tactil, butoanele tactile de pe volan și, opțional, cu asistentul vocal “Hey Mercedes”.

Capacitatea sa de a învăța prin intermediul inteligenței artificiale oferă un plus important. MBUX poate anticipa ceea ce șoferul ar dori să facă în continuare cu ajutorul funcțiilor predictive. De exemplu, dacă cineva sună în mod regulat o anumită persoană vinerea pe drumul spre casă, sistemul va sugera numărul de telefon pe afișaj în această zi a săptămânii.

Sunt oferite şi alte meniuri/funcţii specifice pentru maşinile electrice Mercedes-EQ. Acestea includ nivelul încărcării, ora de plecare, fluxul de energie și histograma de consum. Afișajul media poate fi, de asemenea, utilizat pentru a opera navigația, precum și modurile de conducere. Împreună cu Mercedes me connect, sunt oferite și servicii și funcții de navigație specifice EV. Cum ar fi afișarea stațiilor de încărcare, autonomia electrică și planificarea optimizată a traseului, luând în considerare nivelul de încărcare, vremea sau situația traficului.

Concept EQT propune o surpriză în portbagaj

Concept EQT măsoară 4.945 x 1.863 x 1.826 mm. Spre comparație, un V-Class are 5.370 x 1.928 x 1.880 mm. Dispune de uși laterale glisante pe ambele părți, cu o deschidere deosebit de mare. Astfel că ambele scaune individuale de dimensiuni complete din al treilea rând pot fi accesate fără dificultate. Totodată, trei scaune pentru copii pot fi montate unul lângă celălalt pe locurile din al doilea rând. Un acoperiș panoramic cu un peisaj stelar aplicat cu laser inundă interiorul cu lumină.

Designul elegant al maşinii, vizual comparabil cu al unei sticle, care este îngust în faţă şi devine mai lat spre spate, îl face să pară mai lung. Partea din spate abrupt înclinată, cu un hayon și o lunetă gândită pentru a maximiza vizibilitatea, asigură un compartiment de încărcare deosebit de spațios. Dacă este necesar mai mult spațiu, scaunele din al treilea rând pot fi rabatate sau îndepărtate complet. Oferind astfel suficient spațiu pentru un cărucior, o cutie de transport pentru câini sau alte echipamente de agrement.

Concept EQT, start pentru o clasă Premium electrificată Concept-EQT_2-1024x683

Pentru a ilustra spațiul, Concept EQT este dotat și cu un longboard electric integrat în compartimentul de încărcare. Acesta este depozitat într-un compartiment dotat cu un capac din plexiglas ce este montat într-un cadru din aluminiu la nivelul podelei compartimentului de încărcare. Longboard-ul electric este, de asemenea, fabricat din aluminiu și are un model stelar, care-i oferă un aspect deosebit de elegant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.