Campionatul National de Viteza pe Circuit pentru Istorice

Campionatul National de Viteza pentru Istorice si-a derulat primele doua etape. Pe listele de start s-au aflat 65 de piloti, un numar aproape dublu fata de 2018. Sportivii au concurat in cele doua divizii, cea de regularitate (54) si cea de viteza pe circuit (11).

Campionatul National de Viteza pe Circuit pentru Istorice: Prezenta masiva la primele etape Campionatul-National-de-Viteza-pe-Circuit-pentru-Istorice1-1024x682Si in acest an, Campionatul Național de Viteza pe Circuit pentru Istorice a adus la start unele dintre cele mai frumoase bijuterii din Romania. Nu au lipsit Morgan 4, Alfa Romeo Spider, De Tomaso Pantera, Porsche 911 sau Pontiac Parisienne. Daca anul trecut au lipsit, inca de la prima cursa oficiala din campionatele FRAS, pe traseul de concurs, publicul prezent a putut admira patru modele Dacia (1100, 1300, 1310, 1410), parte a proiectului Dacia Revival. De altfel, un total de 9 modele Dacia au fost prezente la Adancata.

Campionatul National de Viteza pe Circuit pentru Istorice: Prezenta masiva la primele etape Campionatul-National-de-Viteza-pe-Circuit-pentru-Istorice2-1024x682Catalin Cedric Ghigea, dublu invingator la viteza

La viteza pe circuit, ambele etape au fost castigate de Catalin Cedric Ghigea (De Tomaso Pantera). Ghigea este neinvins si in Campionatul Național de Viteza in Coasta Dunlop din ultimii ani. Totodata, el a fost si castigatorului sezonului 2018 la viteza pe circuit.

Atat sambata, cat si duminica, acesta a fost secondat de Camil Perian (Porsche 911). De menționat faptul ca Perian revine astfel cu succes in competiții dupa ce, in prima etapa a anului trecut, la viteza in coasta, a fost implicat intr-un accident grav. Podiumul la viteza pe circuit a fost completat de Costin Ganescu sambata si Gunther Graef duminica.

Aliman si Georgescu, triumf la Regularitate

La Regularitate, pe langa clasamentul open, divizia a fost imparțita in Cabriolet, Sedan, Dacia Revival si Coupe. Sambata, marea victorie i-a aparținut lui Camil Aliman, care a concurat pe un BMW e30, in timp ce duminica a fost declarat invingator Adrian Georgescu (Toyota Celica Supra).

Urmatoarele doua etape din Campionatul Național de Viteza pe Circuit pentru Istorice vor avea loc in perioada 6-7 iulie pe circuitul Transilvania Motor Ring din Targu Mures.

Rezultate

Cursa Regularitate Etapa 1: Cursa-de-Regularitate-ET-1-2019

Cursa Regularitate Etapa 1 sedan: Cursa-de-Regularitate-ET-1-2019-sedan

Cursa Regularitate Etapa 1 Dacia Revival: Cursa-de-Regularitate-ET-1-2019-dacia-revival-regularitate

Cursa Regularitate Etapa 1 Coupe: Cursa-de-Regularitate-ET-1-2019-coupe

Cursa Regularitate Etapa 1 cabrio: Cursa-de-Regularitate-ET-1-2019-cabrio

Cursa Regularitate Etapa 2: Cursa-regularitate-ET-2-2019

Cursa viteza pe circuit Etapa 1: Viteza-pe-circuit-ET1

Cursa viteza pe circuit Etapa 2: Viteza-pe-circuit-ET2

Sursa: FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.