BMW Group colaborează cu AWS (Amazon Web Services) pentru a aduce noi tehnologii cloud, asigurând disponibilitate rapidă şi fiabilă a inovaţiilor digitale

BMW Group şi AWS (Amazon Web Services) au anunţat astăzi o colaborare strategică care va permite companiilor să dezvolte împreună tehnologii cloud inovatoare cu obiectivul de a valorifica la maximum potenţialul de date al generaţiilor viitoare de automobile. Cele două companii cooperează, de asemenea, pentru a dezvolta soluţii cloud comerciale disponibile pentru gestionarea în siguranţă a datelor despre automobile. Colaborarea marchează o continuare a modului în carte cele două companii conlucrează în domeniul automobilelor conectate, parteneriat care a început în 2015. Ca şi în toate colaborările anterioare, BMW Group păstrează controlul deplin şi exclusiv asupra datelor şi respectă reglementările de protecţie a datelor aplicabile în pieţele respective.

Flota conectată a BMW numără în prezent aproximativ 20 de milioane de automobile în peste 50 de ţări, inclusiv România. Astăzi, flota conectată de automobile BMW Group trimite zilnic deja în jur de 10 miliarde de solicitări către backend – infrastructura IT din cloud pentru operarea şi gestionarea funcţiilor automobilelor conectate. Datele automobilului şi modul în care acestea sunt interconectate cu cloud-ul formează baza pentru funcţiile clienţilor, cum ar fi aplicaţia My BMW, funcţiile de asistare a condusului, orientarea pe traseu optimizată pentru încărcare, actualizările over-the-air şi detectarea pericolelor pe şosea. Datele despre automobile sunt esenţiale şi pentru companie, deoarece sunt utilizate în scopuri dedicate, inclusiv îmbunătăţirea funcţiilor clienţilor, managementul calităţii şi procesele postvânzare.

Protecţia datelor este o prioritate de vârf

În 2017, pentru a ţine pasul cu creşterea rapidă a numărului de automobile conectate, BMW Group a înfiinţat un punct de acces central pentru utilizatorii interni ai datelor generate de automobile. În acest sens, BMW Group a luat măsuri pentru a se asigura că datele clienţilor sunt protejate şi procesate în siguranţă în conformitate cu cerinţele de confidenţialitate a datelor prin intermediul proceselor consacrate – pe toate pieţele în care operează compania. În această ultimă colaborare, BMW Group va păstra din nou controlul exclusiv asupra datelor. AWS furnizează infrastructura şi serviciile cloud fără acces la sau informaţii despre datele generate de flota de automobile conectate a BMW Group.

Nicolai Krämer, vicepreşedinte pentru Platforma de Conectivitate a Automobilelor:

„Astăzi avem aproximativ 20 de milioane de automobile larg conectate pe şosele. Când «Neue Klasse» va fi lansată, platforma noastră cloud offboard, susţinută de AWS, va procesa aproximativ un volum triplu de date despre automobil în comparaţie cu generaţia actuală de modele BMW. Împreună cu AWS, vom continua să creăm soluţii inovatoare, permiţându-ne să dezvoltăm funcţii noi, bazate pe date, şi să le oferim mai rapid clienţilor”.

Crearea de experienţe digitale inovatoare

În viitor, un portal de autoservice va permite dezvoltatorilor BMW Group care lucrează la îmbunătăţirea bazată pe date a funcţiilor clienţilor, de exemplu, să obţină datele necesare la cerere cu doar câteva clicuri. Prin utilizarea serviciilor AWS şi cu o infrastructură fiabilă, portalul va funcţiona eficient şi fără probleme, permiţând inginerilor şi experţilor în date ai BMW Group să se concentreze în întregime pe conţinutul şi calitatea datelor.

Comunicat remis Best Ride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here