BMW a inceput productia noii generatii a SUV-ului X5 la fabrica Spartnaburg din South Carolina (Statele Unite ale Americii), inaintea lansarii oficiale programate pentru sfarsitul acestui an.

Luna trecuta, producatorul auto german a prezentat noul X5, ajuns la cea de-a patra generatie.

In total, BMW a vandut aproape 2,2 milioane de unitati X5 de la lansarea lui, modelul fiind anual in top 3 cele mai vandute vehicule BMW, incepand cu anul 2001.

BMW a inceput productia noului X5 x5

Noul BMW X5 va fi cel de-al 10-lea model X produs la fabrica din Spartanburg, de la deschiderea ei in 1994.

Tot la Spartanburg sunt construite modele X3, X4 si X6, iar potrivit unul anunt al producatorului, fabrica va ajunge in viitor la o capacitate de productie de 450.000 de unitati pe an.

Si forta de munca a crescut considerabil la Spartanburg, de la 500 de muncitori in 1994 la peste 10.000 de muncitori in prezent si cu alti 1.000 urmand sa fie angajati pana in 2021.

BMW a inceput productia noului X5 x5-lateral

Revenind la noul X5, va fi construit pe platforma Cluster Architecture (CLAR), pe care au mai fost dezvoltate noile Seria 5, Seria 6 si X3.

Din punct de vedere vizual, va fi similara la dimensiuni cu modelul curent. Schimbarile sunt mai vizibile in fata, unde observam o grila impunatoare, faruri marite, dar si evacuari schimbate, pentru un look mai agresiv. In partea din spate ne-au atras atentia stopurile orizontale schimbate, care beneficiaza de tehnologie LED.

X5 vine de asemenea standard cu jantele de 18 inch din aliaj usor, in timp ce versiunea xLine are jante de 19-inch din aliaj usor, iar pachetul M Sport vine cu jante din aliaj usor M de 20 de inci, in design cu doua spite.

BMW a inceput productia noului X5 x5-spate

SUV-ul va fi oferit, in premiera, cu directia integrala BMW Integral, care regleaza la perfectie directia in functie de drumul pe care se afla masina. Sistemul include si o directie pe rotile din spate, care va oferi SUV-ului mai multa stabilitate pe drum si mai multa manevrabilitatea in locurile de parcare, precum si o suspensite adaptiva.

BMW a inceput productia noului X5 x5-interior

Sub capota, noul BMW X5 ofera doua variante pe benzina si doua diesel. Noul X5 beneficiaza de un motor cu sase cilindri in linie de 3.0 litri, care dezvolta 335 CP si 447 Nm. De asemenea, X5 obtine noul motor V8 de 4.4 litri, capabil sa produca o putere maxima de 456 CP si un cuplu maxim de 650 Nm. Motorul vine impreuna cu o transmisie Steptronic de 8 trepte cu sistem inteligent de propulsie BMW xDrive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.