Uitati de Putin, presedintele Turkmenistanului, este adevaratul erou al internetului datorita unui film de propaganda care ne aduce aminte de anii ’90.
Am crezut ca Putin pe ‘tricicleta’ a fost amuzant, dar am gasit ceva chiar mai bun! Intr-un film de propaganda care combina o editare extrem de slaba si clisee de tip Bollywood, presedintele Gurbanguly Berdymukhamedov incearca foarte mult sa ne faca sa credem ca este la fel de periculos si barbatesc precum omologul sau rus, Vladimir Putin. Va vom lasa sa judecati cat de frica o sa va fie de el dupa ce ati vizionat videoclipul.

Berdymukhamedov a fost ales presedinte al Turkmenistanului in 2007. Fost dentist, a devenit ministru al sanatatii sub fostul presedinte Saparmurat Niyazov. El a fost apoi numit presedinte in exercitiu dupa ce Niyazov a decedat in 2006. Alegerea sa, dupa cateva luni, a adus o reforma moderata, dupa ce a scapat de unele dintre politicile mai excentrice ale fostului guvern.

Desigur, ego-ul sau a inceput sa emane steroizi la un moment dat. Portofoliul sau de actiuni de auto-sarbatorire include crearea unei statui masive de aur si, mai recent, un film de propaganda de tip Top-Gun care ii arata tragand cu arme de foc, conducandu-si unitatile militare care aplaudau politicos si conducand o procesiune militara pe Can-Am Spyder camuflat. A nimerit oare toate tintele chiar in centru? Nimeni nu stie, dar cu siguranta este ceea ce isi doreste ca oamenii sa creada. Nu va temeti, oameni buni din Turkmenistan, presedintele vostru este in control.

Cea mai buna parte a intregii povesti este ca, in calitate de sef al statului, presedintele este si general al armatei. Chesita este ca Berdy nu are experienta militara, poate doar daca s-a bucurat de ocazionalele canale tactice are radicinilor dintilor ? O astfel de filmare pretioasa a ajuns in cele din urma intr-o parodie pusa impreuna de activisti cu coloana sonora „Fight to Survive” de Stan Bush. Rezultatul este incantator.

Sursa: Rideapart

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.